sunnuntai, 11 marraskuu 2018 09:33

U17 kärsi niukan tappion World Hockey Challenge -finaalissa - Hylätty tasoitusmaali puhututti - "Pelasimme huikean turnauksen!"

Kirjoittanut Mikko Palsola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Suomen joukkueen pelaajat hopeamitaleineen. Suomen joukkueen pelaajat hopeamitaleineen.

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue kärsi 1-2-tappion Venäjälle World Hockey Challenge -turnauksen finaalissa. Suomalaisia jäi harmittamaan viimeisen minuutin tasoitusmaali, jonka tuomari hylkäsi.

Loppuottelu oli juuri sellainen kuin sen kuuluukin olla. Molemmat joukkueet olivat tarkkaan tutkineet videot ja se selkeästi näkyi pelissä. Ottelussa oli paljon vähemmän maalipaikkoja kuin yleensä tämän ikäisten pelissä. Venäjä oli passivisempi kuin aikaisemmin ja puolusti keskustaa todella kurinalaisesti. Pikkuleijonat taas otti pois Venäjän pitkät syötöt ja pelin käännöt.

Ensimmäisessä erässä Pikkuleijonat hallitsivat peliä ja kuvaava oli se, että ensimmäisen laukauksen maalia kohti Venäjä sai vasta kahdeksan minuutin kohdalla. Sitä ennen Eero Niemi oli siirtänyt Pikkuleijonat 1-0-johtoon reboundista. Ruben Rafkinin kova viivalaukaus ja Joel Määtän aloitusvoitto toimivat maalin esityönä. Erä oli Pikkuleijonien ja Venäjä ei saanut käytännössä yhtään maalipaikkaa.

Pienet asiat ratkaisevat pelissä ja niin kävi tälläkin kertaa. Kaksi pientä nukahdusta ja Venäjä rankaisi molemmista. Toinen erä oli kopio ensimmäisestä, Pikkuleijonat hallitsivat peliä ja Venäjä kyytäsi omaa mahdollisuuttaan ja onnistui siis kaksi kertaa maalinteossa.

Kolmannessa erässä ottelun käsikirjoitus jatkui samaa kaavaa. Pikkuleijonat hyökkäsi ja Venäjä puolusti. Fyysinen Venäjä pystyi pitämään omalla alueella keskustan tukossa ja sitä kautta estivät Suomen maalinteon.

Kaksi minuuttia ennen loppua Pikkuleijonat yritti maalia ilman maalivahtia ja onnistuikin maalinteossa, mutta tuomarit hylkäsivät osuman. Valitettavasti videoiden käyttö maalien tarkistamiseen ei ollut turnauksessa käytössä eikä maalia hyväksytty. Hallin videoscreeniltä tilanne näkyi kuitenkin selkeästi näkyi ja myös yleisö ilmoitti oman mielipiteensä asiasta.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin Eero Niemi. Maalissa Joel Blomqvist jatkoi varmaa työskentelyään.

Näin joukkueenjohtajan silmin katsottuna Pikkuleijonat pelasivat huikean turnauksen, josta kotiin tuomisena on hopeamitali. Tämä oli kolmas kerta kun Suomi oli finaalissa World Hockey Challenge -turnauksessa. Saavutuksen arvoa nostaa vielä se, että aikaisemmin Kanadalla oli turnauksessa viisi aluejoukkuetta ja nyt kolme tasavahvaa joukkkuetta. Finaalivoitto vuonna 1990 on varmasti Suomen kovin suoritus turnauksessa, mutta tämä on varmasti toisiksi kovin.

Sunnuntaina alkaa pitkä kotimatka, mutta olen aivan varma. että pojat ymmärtävät aika nopeasti, kuinka hienon saavutuksen he tekivät.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää U17-uutisia

U17 ohjelma kaudella 2019-20

20.05.-24.-05.2019:
Testileiri, Vierumäki

07.08.-11.08.2019:
Jää- ja otteluleiri, 3 x FIN-RUS, Vierumäki
Suomen otteluiden tallenteet

21.08.-25.08.2019:
Finnkampen, Ruotsi

27.10.-11.11.2019:
U17 World Hockey Challenge, Kanada

26.12.-29.12.2019:
Maaotteluleiri, 3 x FIN-CZE, Salo
Suomen otteluiden live-lähetykset

03.02.-10.02.2020:
Viiden maan turnaus, Venäjä

06.04.-12.04.2020:
Viiden maan turnaus, Rauma
Suomen otteluiden live-lähetykset
 

Etsi sivustolta