torstai, 12 huhtikuu 2018 12:28

U17 kaatoi Ruotsin jatkoajalla – Hieno nousu voittoon! "Aina kannattaa yrittää loppuun asti"

Kirjoittanut Arto Sihvonen
U17 kaatoi Ruotsin jatkoajalla – Hieno nousu voittoon! "Aina kannattaa yrittää loppuun asti" Arto Sihvonen

Alle 17-vuotiaiden maajoukkue antoi jälleen hienon näytteen periksiantamattomuudesta ja taistelutahdosta, kun se ensin tasoitti Ruotsin 2-1-johdon 14 sekuntia ennen ottelun päättymistä ja väänsi jatkoajalla voittomaalin ajassa 63.45.

Lopputulos 3-2 JA (0-1, 1-0, 1-1, 1-0 ) kertoo ottelun tasaisuudesta kummankin joukkueen hyvästä puolustus- ja maalivahtipelistä. Ottelu oli jälleen jäähyrikas, ja kummallekin joukkueelle aukeni hyviä maalintekopaikkoja ylivoimalla. Suomi kulutti jäähypenkkiä yhteensä kahdeksan ja Ruotsi yhdeksän kahden minuutin rangaistuksen ajan.

Parasta joukkueelle – parasta minulle

Suomi lähti otteluun laittamaan parasta osaamistaan jäälle. Peli alkoi vauhdikkaasti ja nimenomaan leijonapaitojen komennossa. Ruotsi sai pikkuhiljaa kiinni omasta pelaamisestaan, ja kenttätapahtumat tasapainottuivat.

Ruotsi pääsi kunnolla kokeilemaan maalivahti Roope Taposen pelivirettä ajassa 9.37 rangaistuslaukauksen muodossa. Hyvän ottelun pelannut leijonavahti ei kuitenkaan ollut yllätettävissä.

Ruotsi oli kuitenkin se joukkue, joka teki ottelun avausmaalin. Maali syntyi ajassa 13.45 päätypelaamisen päätteeksi rebound-kiekosta.Tasoitusmaalista lisää virtaa

Ensimmäisellä erätauolla Suomen kopissa kerrattiin, mitä käytännössä tarkoitetaan sillä, että tuodaan jäälle paras osaaminen. Erän alku oli Suomelta jälleen laadukasta pelaamista, ja palkinto saatiin, kun pelikello näytti aikaa 26.19.

Maali oli esimerkki hyvästä yhteistyöstä ja maalinteon tukitoimien tärkeydestä. Henri Nikkanen kuljetti päätypelissä kiekon hyökkäysalueen kulmasta siniviivan kautta lähes 1-alueelle, ja laukoi kiekon tarkasti Ruotsin maalin takanurkkaan. Maalin syntymiseen vaikutti kaksitasoinen maski, joka peitti ruotsalaisvahdin näkyvyyden. Maalin syötti Mikko Petman.

Toisessa erässä ei nähty enempää osumia, mutta kumpikin joukkue pelasi perinteisessä Suomi-Ruotsi–hengessä. Peli oli tasokasta sekä ajoittain fyysistä sekä kovaa, mutta samalla reilua ja vastustajaa kunnioittavaa.

Huikea draaman kaari

Ottelun päätöserä oli tapahtumarikas ja rikkonainen runsaasta jäähymäärästä johtuen. Leijonapelaajat istuivat erässä yhteensä neljä pientä rangaistusta vastustajan saadessa peräti kuusi kakkosta.

Ruotsi hyödynsi ylivoimansa ajassa 45.12. kiekonriiston jälkitilanteesta. Suomi pääsi vastaavasti erän puolivälin jälkeen pelaamaan 1 min 21 sek kahden miehen ylivoimaa, mutta hyvistä tilanteista huolimatta maalia ei saatu aikaan.

Joukkue ei kuitenkaan luovuttanut maalin tappioasemassa. Maalivahti Roope Taponen vaihdettiin kuudenteen kenttäpelaajaan, kun ottelua oli pelaamatta hieman yli kaksi minuuttia. Suomen 2-2-tasoitusmaalin laukoi Ruotsin maalivahdin suojusten kautta Patrik Puistola, kun pelikello näytti aikaa 59.46. Maalin alustivat Antti Saarela ja Kasper Puutio.

Jatkoajan ensimmäisellä minuutilla Ruotsi oli hienoisesti hallitsevampi osapuoli, mutta pelitapahtumat tasoittuivat nopeasti. Suomi sai tilaisuutensa ajassa 62.11, kun ruotsalaispelaaja komennettiin jäähyaitioon kiinnipitämisestä.

Suomi sai ylivoimalla aikaan pari erinomaista maalintekopaikkaa ennen 3-2-voittomaalin syntymistä. Toinen tontti päättyi sisätolppalaukaukseen, joten voittomaali roikkui ilmassa. Suomen ylivoimapeli tuotti tulosta ajassa 63.45, kun Juuso Pärssinen tälläsi rebound-kiekon Ruotsin maaliin. Hyvän esityön maaliin tekivät Veeti Miettinen ja Kasper Simontaival.

Torstaina kaikki ulos

Suomen joukkueen päävalmentaja Mika Marttila oli tiukan taiston jälkeen erittäin tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen.
- Tämä oli jälleen hyvä esimerkki siitä, että jääkiekkopeli kestää vähintään 60 minuuttia ja että aina kannattaa yrittää loppuun asti, Marttila painotti.

Torstaina joukkueella on edessään turnauksen ja koko kauden päätösottelu. Sveitsiä vastaan pelattavan ottelun teemana on jättää kaikki jäljellä oleva energia kaukaloon.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

 

Suomen joukkueen tehopisteet:
Henri Nikkanen           1+0
Patrik Puistola          1+0
Juuso Pärssinen          1+0
Mikko Petman             0+1
Antti Saarela            0+1
Kasper Puutio            0+1
Veeti Miettinen          0+1
Kasper Simontaival       0+1

Maalivahtien torjunnat:
Suomi, Roope Taponen      32
Ruotsi, Jesper Wallstedt  31

 

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 

U17 ohjelma kaudella 2019-20

20.05.-24.-05.2019:
Testileiri, Vierumäki

07.08.-11.08.2019:
Jää- ja otteluleiri, 3 x FIN-RUS, Vierumäki
Suomen otteluiden tallenteet

21.08.-25.08.2019:
Finnkampen, Ruotsi

27.10.-11.11.2019:
U17 World Hockey Challenge, Kanada

26.12.-29.12.2019:
Maaotteluleiri, 3 x FIN-CZE, Salo
Suomen otteluiden live-lähetykset

03.02.-10.02.2020:
Viiden maan turnaus, Venäjä

06.04.-12.04.2020:
Viiden maan turnaus, Rauma
Suomen otteluiden live-lähetykset
 

Etsi sivustolta