tiistai, 10 huhtikuu 2018 14:11

U17 otteluraportti: Venäjä vahvempi avausottelussa - "Ilme ja suoritus silti hyvällä tasolla"

Kirjoittanut Arto Sihvonen
U17 otteluraportti: Venäjä vahvempi avausottelussa - "Ilme ja suoritus silti hyvällä tasolla" Arto Sihvonen

Alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi viiden maan turnauksen avausottelussaan maanantai-iltana Venäjän. Itänaapuri onnistui maalinteossa kerran jokaisessa erässä Leijonien jäädessä nollille.

Ottelun lopputulos 0-3 (0-1,0-1,0-1) ei kuitenkaan kerro täyttä totuutta pelitapahtumista, sillä Suomi pelasi varsinkin ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä kauden parasta peliä Venäjää vastaan, ja pystyi hallitsemaan 5-5-pelaamista.

Liikaa jäähyjä

Ottelu oli varsin rikkonainen jäähyjen muodossa. Kotijoukkueena pelanneelle Suomelle vihellettiin ottelussa peräti yhdeksän pientä rangaistusta, ja Venäjän taitava joukkue pystyi hyödyntämään niistä käytännössä kaksi.

Ensimmäisen erän ainoa maali syntyi rebound-kiekosta välittömästi sen jälkeen, kun Suomi sai rangaistuksen päätyttyä viidennen kenttäpelaajan jäälle. Venäjän 0-2-maali oli puhdas ylivoimamaali, joka syntyi puolustajan toimitettua kiekon siniviivalta kohti Roope Taposen vartioimaa maalia. Kiekko muutti matkalla suuntaa venäläispelaajan jalasta ja Taposella ei ollut mitään mahdollisuutta torjuntaan.

Venäjän kolmas maali syntyi päätypelissä, kun puolustajan siniviivalta ampuma laukaus kimposi leijonapelaajan blokista suoraan ykkösalueella odottaneen venäläishyökkääjän lapaan, ja tarkka laukaus painui Suomen maalin takanurkkaan.

Pelissä paljon hyvää

Ottelun todelliset maalintekopaikat jakautuivat varsin tasaisesti molemmille joukkueille Suomen runsaasta jäähymäärästä huolimatta. Tasakentällisin Suomi pystyi rakentamaan jopa laadukkaampia paikkoja kuin vastustaja. Maalintekopelaamisen viimeinen vaihe vaan jäi hieman vajaaksi.

Leijonien puolustusalueen puolustuspelaaminen oli erityisesti kahden ensimmäisen erän ajan laadukasta, ja vastustaja pystyttiin omalla pitämään kaukalon laidoilla ja kulmissa hyvän liikkeen ja terävän kamppailupelaamisen avulla.

Suomen joukkueen päävalmentaja Mika Marttila totesi ottelun jälkeen, että vaikka lopputulos ei ollut sitä mitä lähdettiin hakemaan, oli joukkueen ilme ja suoritus hyvällä tasolla.

- Jäähyjen määrää pitää ehdottomasti saada alaspäin ja maalintekoon tarvitaan lisää huolellisuutta ja päättäväisyyttä, Marttila painottaa.

- Tasakentällisin olimme pelin päällä, joten tästä on hyvä jatkaa seuraaviin turnausotteluihin, Marttila summasi.

Turnaus jatkuu tiistaina iltapäivällä ottelulla Tshekkiä vastaan.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Näillä kentällisillä Suomi lähti otteluun
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä