sunnuntai, 18 helmikuu 2018 20:05

U17: Kotiturnaus päättyi komeasti - Ruotsi kaatui maalein 5-2 - Otteluraportti

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Juuso Pärssinen teki kolme maalia. Juuso Pärssinen teki kolme maalia. Pasi Mennander

Niukoista tappioista sisuuntunut alle 17-vuotiaiden maajoukkue näytti kaapin paikan Ruotsille heti ottelun avauserässä ja pelasi sen jälkeen järkevästi johtoasemassa. Ottelu päättyi numeroihin 5-2 (3-0,1-2,1-0). Kotijoukkueen voitto tiesi samalla sitä, että Ruotsi jäi Suomen taakse turnauksen lopputaulukossa.

Ylivoimapeli iskussa

Ottelun avauserässä Ruotsi sai kolme pientä rangaistusta, ja Leijonat onnistui maalinteossa kahdessa ylivoimapelissä. Ensimmäinen ylivoimamaali syntyi ajassa 07.32 Juuso Pärssisen mailasta. Tekopaikan Juusolle Ruotsin maalin eteen rakensivat Anton Lundell ja Iivari Räsänen.

Sama ylivoimakoostumus onnistui toisen kerran, kun pelikello näytti aikaa 11.20. Maali oli muuten identtinen avausmaalin kanssa, mutta tällä kertaa Juuso Pärssisen viimeistelemään maaliin kirjauttivat syöttöpisteet Veeti Miettinen ja Anton Lundell.

Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkitulle Juusolle Ruotsi-ottelu oli todellinen tehoilta, sillä hän viimeisteli puhtaan hattutempun ajassa 14.07. Maali syntyi tarkalla ja kovalla laukauksella maalin kattoon B-pisteen kaarelta hyvän päätypelijakson päätteeksi. Hyvän esityön Juuson hattutemppuosumaan tekivät Wiljami Myllylä ja Santeri Hatakka.

Ruotsi pidettiin riittävän kaukana

Toiseen erään Suomi lähti pelaamaan järkevästi johtoasemassa, ja tavoitteessa onnistuttiinkin mukavasti. Ruotsi haki kavennusmaalia pienellä riskilläkin, ja onnistui tavoitteessaan, kun ottelua oli pelattu 27.37. Ruotsin maali syntyi suoralla hyökkäyksellä Suomen pelatessa alivoimalla.

Tämän lähemmäksi Ruotsi ei takaa-ajossaan päässytkään, sillä Leijonien ylivoima jauhoi jälleen tulosta, kun toista erää oli pelaamatta noin viisi minuuttia. Arttu Tuomaala ja Henri Nikkanen pelasivat kiekon Ruotsin maalin eteen Antti Saarelalle, joka ei erehtynyt päästyään nokikkain ruotsalaisvahdin kanssa.

Ruotsi muutti vielä hieman ennen erän loppua numerot 4-2:een, joten päätöserään lähdettiin Suomen kahden maalin etumatkalta.

Suomi hallitsi päätöserää pelitilanteiden valossa ja maalivahtien torjuntatilaston perusteella, sillä erän torjunnat olivat Suomi 6 ja Ruotsi 14.

Erän ainokainen ja samalla ottelun viimeinen maali syntyi kahdeksan sekuntia ennen päätösvihellystä. Ruotsi pelasi tuolloin ylivoimalla ja otti vielä maalivahdin pois ja yritti kavennusta kahden miehen ylivoimalla. Ruotsin haaveet ottelun kääntämisestä tyrmäsi Henri Nikkanen, joka riisti kiekon vastustajalta oman siniviivan alapuolella, ja laukoi kiekon tarkasti Ruotsin tyhjään verkkoon.

Suomen joukkueen tehopisteet:
3+0 Juuso Pärssinen
1+1 Henri Nikkanen
0+2 Anton Lundell
1+0 Antti Saarela
0+1 Iivari Räsänen
0+1 Veeti Miettinen
0+1 Wiljami Myllylä
0+1 Santeri Hatakka
0+1 Arttu Tuomaala

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Kotiturnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä
Kaikki U17-uutiset Leijonat.fi:ssä