torstai, 15 helmikuu 2018 01:38

U17: Maalinteko haasteena Mäntsälän illassa

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Tästä tilanteesta syntyi Tshekin 2-0-maali. Tästä tilanteesta syntyi Tshekin 2-0-maali. Pasi Mennander

Alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti viiden maan turnauksen niukalla tappiolla Tshekkiä vastaan. Loppunumeroiden 2-3 (0-0, 0-2, 2-1) mukaan tasainen ottelu oli kuitenkin pelitapahtumiltaan lievästi Leijonajoukkueen hallintaa, josta kertoo mm. maalivahtien torjuntatilasto Suomi 17 ja Tshekki 38.

Energinen startti, mutta ei onnistumisia

Suomi aloitti ottelun pirteästi ja aktiivisesti. Vauhdikkaassa erässä kotijoukkue oli niukasti vieraita edellä oikeastaan kaikessa muussa paitsi aloituksissa. Erityisesti hyökkäyspään aloitukset tuottivat tuskaa, ja Tshekki pystyi aloitusvoittojen kautta pitämään Leijonat irti kiekosta ja samalla rakentamaan omia hyökkäyksiään.

Tshekki käytti maalipaikkansa tehokkaasti

Toinen erä alkoi Tshekin salamamaalilla. Tshekki oli päässyt ylivoimalle avauserän lopussa, ja Suomen jäähyä oli toisen erän puolella jäljellä vielä 11 sekuntia. Leijonapaitojen alivoima toimi, mutta neljä sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen punalamppu paloi Suomen maalin takana. Maali syntyi keskialueelta käännetyn suoran hyökkäyksen jälkeisestä reboundista.

Tshekki oli erän alun ohella tehokas myös erän loppuhetkillä. Tshekkipuolustus lähetti omasta päästä roikkukiekon keskialueelle, josta sen nappasi juuri vaihtoaitiosta jäälle luistellut hyökkääjä, joka karkasi samalla vauhdilla läpiajoon ja maalintekoon, kun pelikello näytti aikaa 38.17.

Loppukiri ei aivan riittänyt

Suomi hallitsi ottelun päätöserää selvästi. Tshekkivahti joutui erän aikana torjuntatöihin peräti 15 kertaa, kun Suomen maalia vartioinut Kari Piiroinen venyi kiekon tielle kolme kertaa.

Suomen kuparinen rikkoitui ajassa 46.43. Ylivoimamaalin survoi maalin edestä sisään Juuso Pärssinen, jolle antoivat taustatukea syöttöpisteiden verran Veeti Miettinen ja Anton Lundell.

Tshekki kasvatti kotijoukkueen ahdinkoa ajassa 52.38 tekemällä 1-3-johtomaalin. Maali syntyi, kun tshekkihyökkääjä pääsi laukomaan rebound-kiekon Leijonien verkkoon viiden suomalaispelaajan keskeltä.

Sitkeä Leijonajoukkkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli vielä maalin päähän ottelun viimeisellä minuutilla. Maali oli Veeti Miettisen erikoinen, sillä Veeti laukoi kiekon tshekkimaalin takaa maalivahdin suojien kautta ohi hölmistyneen vahdin. Maaliin merkkauttivat syöttöpisteet Henri Nikkanen ja Anton Lundell.

Suomi haki vielä aivan ottelun lopussa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta kova painostus ei tuottanut tulosta.

Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin avausmaalin tekijä Juuso Pärssinen.

Torstai-iltana Suomi kohtaa Järvenpäässä pelatussa ottelussa Venäjän. Ottelu alkaa kello 19:00 ja siitä on suora Leijonat Live -lähetys Leijonien verkkopalvelussa.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Näillä kentällisillä Suomi lähti otteluun
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä