lauantai, 30 joulukuu 2017 13:25

U17 nollasi Tshekin maaottelusarjan päätösottelussa - Otteluraportti!

Kirjoittanut Arto Sihvonen
U17 nollasi Tshekin maaottelusarjan päätösottelussa - Otteluraportti! Arto Sihvonen.

Alle 17-vuotiaiden maajoukkueen hyvä vire ja nouseva trendi säilyi myös maaottelusarjan päätösottelussa perjantaina Imatralla.

Suomi voitti lukuisten jäähyjen takia hieman rikkonaisen ottelun maalein 3-0 (2-0,1-0, 0-0), ja varmisti samalla maaottelusarjan paremmuuden kahdella voitolla Tshekin yhtä voittoa vastaan. Päätösottelun teemana oli tyhjennys, ja joukkue toteutti tätäkin teemaa esimerkillisellä tavalla, sillä Suomi pelasi päätöksessä kokonaisvaltaisesti ottelusarjan tasapainoisinta ja parasta peliä.

Tehokas avauserä

Leijonajoukkueen pelivalmius ja –rohkeus tulivat hyvin selvästi esille jo ottelun alussa. Pelaajat halusivat ja pystyivät pysymään kiekossa vaikeissakin paikoissa. Tshekillä taas oli vaikeuksia päästä maalintekopaikoille Suomen tehokkaan kiekollisen pelaamisen ja aktiivisen puolustuspelaamisen takia. Suomi teki ottelun avausmaalin ajassa 7.53. Maali syntyi Leijonien kakkoskentällisen toimesta päätypelissä, kun Patrik Puistola ja Aarne Intonen vapauttivat poikkisyötöllä Kasper Simontaipaleen maalintekoon. Jatkoa seurasi jo vajaan minuutin kuluttua. Arttu Tuomaalan johtama kolmoslinja rakensi näyttävän suoran hyökkäyksen kohti tshekkimaalia, ja Wiljami Myllylä  antoi mainion syötön ketjun johtajalle, joka laukoi kiekon etukulmasta ohi tshekkivahdin. Maalin toinen syöttäjä oli Samu Koskenkorva.

Jäähyaition ovi kävi toisessa erässä

Kumpikin joukkue pelasi varsin siistiä peliä läpi koko ottelun, mutta kolmen peräkkäisen ottelun kova fyysinen kuorma tuli esille pieninä rikkeinä, jotka ottelun tuomaristo poimi tarkasti pois. Suomelle vihellettiin erässä kolme ja Tshekille viisi kaksiminuuttista. Suomen alivoimapeli toimi tehokkaasti ja uhrautuvasti, ja Tshekki ei pystynyt hyödyntämään ylivoimatilanteitaan. Suomen ylivoimapeli sen sijaan tuotti tulosta erän puolivälissä, kun Kalle Loposen terävä ja tarkka rannelaukaus painui siniviivalta tshekkien maalin ylänurkkaan. Maalin alustivat Patrik Puistola ja Kasper Simontaival.

 

Kari Piiroisen torjuntavire varmisti nollapelin

Kolmannessa erässä ei enää nähty lisäosumia. Vastustajan jättäminen nollille kansainvälisessä pelissä on aina kova saavutus, ja erityisen hyvä suoritus se on Tshekin kaltaista taitavaa ja hyökkäysvoimaista joukkuetta vastaan. Nollan pitäminen vaatii aina hyvää maalivahtipelaamista, ja Kari Piiroinen olikin ottelussa Suomen puolustuspelin viimeinen lukko. Kenttäpelaajat antoivat maalivahdille erinomaista tukea tiiviillä puolustuspelaamisella ja laukausten peittämisellä. Tshekki pystyi luomaan koko ottelussa vain 10 laadukasta maalintekopaikkaa, joka antaa hyvän kuvan Suomen puolustuspelin laadukkuudesta.

Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Kasper Simontaival.

Tehopisteet:

Kasper Simontaival 1+1

Arttu Tuomaala 1+0

Kalle Loponen 1+0

Patrik Puistola 1+1

Aarne Intonen 0+1

Wiljami Myllylä 0+1

Samu Koskenkorva 0+1

 

Tshekki-otteluissa hieno yleisömäärä

Suomen ja Tshekkien välisiä otteluita Joensuussa, Savonlinnassa ja Imatralla seurasi yhteensä n. 3 000 katsojaa. Alle 17-vuotiaiden maajoukkue kiittää itä-suomalaista yleisöä ja toivottaa hyvää alkavaa vuotta 2018!

 

Kirjoittaja on U17-maajoukkueen joukkueenjohtaja.

Viimeksi muutettu lauantai, 30 joulukuu 2017 13:35