torstai, 28 joulukuu 2017 14:31

U17: ensikertalaiset arvostavat Leijona-paitaa - Maaotteluissa enemmän vauhtia ja tempoa

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Piironen, Simontaival ja Mäntykivi. Piironen, Simontaival ja Mäntykivi. Arto Sihvonen.

Alle 17 vuotiaiden maajoukkueen Tshekki –otteluissa on mukana kolme pelaajaa, jotka eivät ole aiemmin olleet mukana ikäluokan tapahtumissa.

Tampereen Ilveksen hyökkääjä Kasper Simontaival pelasi ennen joulua U16–maajoukkueen mukana kolme Ruotsi –maaottelua, mutta Rauman Lukon puolustaja Valtteri Piiroselle ja lappeenrantalaisen SaiPan hyökkääjä Matias Mäntykivelle maaotteluturnaus on ensimmäinen maajoukkuekokemus.

Tuoreet Leijona-pelaajat ovat yhtä mieltä siitä, että maajoukkuepeleissä on sarjaotteluihin verrattuna selvästi enemmän vauhtia ja tempoa, joka tarkoittaa samalla sitä, että jäällä on vähemmän aikaa ja tilaa.

Kasper, Valtteri ja Matias lupaavat, että kahdessa viimeisessä ottelussa hyödynnetään maalintekopaikat avausottelua tehokkaammin ja sitä kautta kairataan voitot maaotteluista.

Pojat arvostavat maajoukkuekutsun korkealle ja toteavat, että Leijona-paidan kantaminen on kunnia-asia. Erityisen hieno tapahtuma ensimmäinen maaottelu oli Valtterille, joka pelasi keskiviikkona entisessä kotihallissaan monien kavereiden ja tuttujen edessä.

 

Jutun kirjoittaja on U17-maajoukueen joukkueenjohtaja.

Viimeksi muutettu torstai, 28 joulukuu 2017 14:44