sunnuntai, 12 marraskuu 2017 11:38

U17:n päävalmentaja Mika Marttila summaa World Hockey Challenge -turnauksen: Mitä opimme, mitä saimme?

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Päävalmentaja Mika Marttila. Kuva otettu elokuussa Vierumäellä pelatussa Venäjä-ottelussa. Päävalmentaja Mika Marttila. Kuva otettu elokuussa Vierumäellä pelatussa Venäjä-ottelussa. Pasi Mennander

Alle 17-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajan Mika Marttilan ajatuksia World Hockey Challenge -turnauksesta:

- Turnaus oli erittäin tasokas ja kuusi kovavauhtista kansainvälistä kamppailupeliä oli arvokas ja opettavainen kokemus pelaajille, Marttila painottaa.

- Kapean kaukalon pelaaminen on erilaista. Hyökkäyspelaamisessa se näkyy paineen alta lähtemisenä ja siihen tarvitaan eri vaihtoehtoja lähtömalleihin ja yhteistyötä. Kiekollisten pelaajien tulee pystyä tekemään oikeita ratkaisuja syöttämisen, tilan voittamisen luistelemalla tai alueen voittamisen välillä.

- Keskialueella hyökkäyspelaaminen on nopeaa ja yksinkertaista ja siinä painottuu tilan pelaaminen, Marttila pohtii.

- Keskialueella pitää pystyä säilyttämään hyökkäysvauhti ja rakentamaan ylivoimatilanteita jo hyökkäyssiniviivalle, jolloin kiekollisen pelaajan rooli korostuu.

- Hyökkäyspelissä saimme hyvin näkyviin kiekon tehokkaan liikuttamisen pelaajalta toiselle, pelaamisen viivan kautta ja maalinteon tukitoimet. Näissä asioissa selvästi kehityttiin turnauksen aikana, Marttila arvioi.

Suunnanmuutospelaamisen merkitys korostuu pienessä kaukalossa, ja Marttilan mukaan tässä turnauksessa joukkueen vahvuus oli hyökkäysalueen puolustuspelissä painepeli, eli hyökkäjien irtokiekkopelaaminen, taklaaminen ja pelin kääntäminen.

- Keskialueen puolustuspelaamisessa haastava asia on edelleen hyökkääjien takapaineet ja se, kuinka puolustajat ottavat vastaan kovavauhtisia hyökkäyksiä, joko alivoimahyökkäyksiä tai 1-1-tilanteita, Marttila analysoi.

- Puolustajien monipuolista luistelutaitoa on edelleen kehitettävä kansainvälisen pelin vaatimusten mukaan, Marttila korostaa.

- Puolustusalueen puolustuspelaamisessa korostuu valmius pelata kiekottomien pelaajien lavat vaarattomiksi ja puolustaa maalin edustaa ja 1-aluetta. Tilanteet tulevat nopeasti sekä kenttäpelaajille että maalivahdeille, joten reagoinnin merkitys kasvaa, Marttila painottaa.

Mika Marttilan mukaan kaikkein tärkein asia turnauksen annissa on se, mitä pelaajat vievät mukanaan omaan arkeensa ja seurajoukkueen mukana tapahtuvaan harjoitteluun. Joukkueen päätöspalaverissa lähes kaikki kenttäpelaajat nostivat esille luistelun kehittämisen tarpeellisuuden, ja Marttilan mukaan  luistelupelin kehittämisen pitääkin näkyä arjessa.

- Selkeä viesti pelaajille on se, että peli on nopeaa ja ilman hyvää liikettä voittava pelaaminen on mahdotonta.

- Turnaus oli erittäin hyvin järjestetty ja olosuhteet olivat erinomaiset. Saimme keskittyä pelkästään pelaamiseen ja mm. joukkueena yhdessä toimimisessa ja yhdessäolossa mentiin jälleen eteenpäin, joka näkyi mm. voittamisen haluna että yhtenäisyytenä, päävalmentaja arvioi.

- Tuloksellisesti kolme voittoa kuudessa ottelussa on hyvä tulos,vaikka emme mitalipelehin päässeetkään, Marttila summaa.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

World U17 Hockey Challengen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 12 marraskuu 2017 11:43