sunnuntai, 05 marraskuu 2017 18:56

U17: ”Nikkaset” määräävät pelin temmon - Suomen ykköskenttä World Hockey Challengessa

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Takana Leevi (vas.), Henri ja Aarne, edessä Kalle (vas.) ja IIvari. Takana Leevi (vas.), Henri ja Aarne, edessä Kalle (vas.) ja IIvari. Arto Sihvonen

Alle 17-vuotiaiden maajoukkueen ykköskentän World Hockey Challenge -turnauksessa muodostavat hyökkääjät Leevi Aaltonen, Henri Nikkanen ja Aarne Intonen sekä puolustajat Kalle Loponen ja Iivari Räsänen.

Joukkueen palaverissa ennen varsinaisten turnausotteluiden alkua pohdittiin ja asetettiin tavoitteita kentällisittäin. Keskushyökkääjän mukaan nimetty ”Nikkaset” -kentällinen asetti tavoitteekseen olla otteluissa kuskin paikalla siten, että se määrää pelin nopeuden ja temmon.

Tämän päämäärän saavuttamiseksi tarvitaan aktiivista liikkumista, periksiantamattomuutta, jämäkkää ja yhtenäistä viisikkopelaamista sekä suoraviivaisuutta, jotka myös kirjattiin kentällisen tavoitteisiin.

Leevi, Henkka, Aarne, Kalle ja Iivari kantavat isoa vastuuta ja roolia joukkueen pelaamisessa mm. yli- ja alivoimien osalta, ja kova haaste on myös vastustajien ykköskentällisiä vastaan pelaaminen. Nikkasilla on kuitenkin kokemusta tämän vastuun kantamisesta ja yhteinen tavoitteiden asettaminen on tärkeä osa turnauspeleihin valmistautumista.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.