lauantai, 04 marraskuu 2017 21:02

U17: Pelittömän päivän tekemistä

Kirjoittanut Arto Sihvonen

Turnausten päiväohjelmissa pelipäivän ja pelittömän päivän aikataulut ja sisällöt poikkeavat yleensä toisistaan monellakin tapaa.

Pelipäivinä fokus on koko ajan päivän päätapahtumassa, mutta pelittöminä päivinä on mahdollisuus tehdä vaihtoehtoisia asioita. Pitkissä turnauksissa pelittömät päivät tarjoavat mahdollisuuden nähdä hotellin ja jäähallin lisäksi muutakin.

Alle 17-vuotiaiden maajoukkue suuntasi perjantaina iltapäivällä turnauskaupungin Fort St Johnin ostoskeskukseen. Ostoskeskuksessa käynti on hyvää vaihtelua normaalirutiineihin, ja yleensä mukaan tarttuu ostoksiakin.

Pelaajien keskuudessa suosittu hankinta oli urheiluliikkeestä ostetut lippikset. Joukkueen valmennus taas keskittyi hankkimaan laadultaan erinomaisia valkotaulutusseja. Silminnäkijähavaintojen mukaan tusseja ostettiin niin reilusti, että taktiikkatauluihin on varmasti tulossa kuvia jatkossakin.

Turnaus jatkuu lauantainakin pelittömällä päivällä, ja ohjelmassa ovat jääharjoituksen lisäksi mm. joukkuekuvaukset.

Varsinaiset turnausottelut alkavat sunnuntaina iltapäivällä, jolloin Suomi kohtaa harjoitusottelussa selvän tappion USA:lle kärsineen Canada Red -joukkueen.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

World Hockey Challenge -turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä