lauantai, 26 elokuu 2017 11:39

U17: Leevin putki kulkee! ”Ilman hyvää luistelutaitoa ei voi pärjätä”

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Leevi Aaltonen näyttää, kuinka luistelupotku viedään loppuun asti. Leevi Aaltonen näyttää, kuinka luistelupotku viedään loppuun asti. Arto Sihvonen

Alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa laitahyökkääjänä pelaavan Leevi Aaltosen tavaramerkki on hyvä luistelutaito ja erityisesti luistelunopeus. Leevi kertoo, että nopeus on hänelle ominaisuus, joka on tullut  geeneissä.

Leevi haluaa kuitenkin edelleen kehittää sekä nopeusominaisuuksia että monipuolista luistelutaitoa. Tämä tapahtuu sekä nopeusharjoittelun, voimaharjoittelun, että erilaisten luisteluharjoitteiden  kautta.

- Lähtönopeus ja jalkojen liikenopeus ovat vahvuuksiani luistelussa, mutta liukuvaihe vaatii vielä kehittämistä, Leevi toteaa.

Leevi kiekkoilee seurajoukkuetasolla KalPan A-junioreissa ja hän on huomannut hyvän luistelutaidon merkityksen niin kotimaisissa sarjoissa kuin kansainvälisissä otteluissakin.

- Ilman hyvää luistelutaitoa ei voi pärjätä, Leevi korostaa.

Hänen mukaansa luistelunopeudesta on hyökkäyspelaamisessa apua erityisesti maalintekopaikkoihin pääsemisessä sekä kiekollisen että kiekottoman pelaajan roolissa.

- Puolustuspelissä hyvän luistelun hyödyt tulevat hyvin esiin karvauspelaamisessa sekä taka- ja sivupaineiden antamisessa, Leevi korostaa.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Alle 17-vuotiaiden kolmen Ruotsi-ottelun sarja jatkuu lauantaina kello 16:00 Rovaniemellä Lappi Areenalla.