sunnuntai, 13 elokuu 2017 11:20

U17 joukkueenjohtajan raportti: Toisesta Venäjä-pelistä niukka tappio - ”Tavoite tullaan saavuttamaan”

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Venäjä juhli maalia neljä kertaa. Venäjä juhli maalia neljä kertaa. Pasi Mennander

Alle 17-vuotiaiden maaottelutapahtumassa Vierumäellä kirjattiin tilastoihin uusi voittaja, kun Suomi taipui Venäjälle maalein 3-4 (3-1,0-2,0-1). Ottelusarjan voitot ovat kahden ottelun jälkeen 1-1, ja näin ollen epävirallinen turnausvoitto ratkeaa sunnuntaina iltapäivällä pelattavassa ottelussa.

Ottelun alku Leijonapaitojen komennossa

Suomi avasi ottelun avauspelin malliin jämäkästi ja tehokkaasti. Kamppailupelaamiseen löytyi terävyyttä ja kiekollisen pelin rakenteet olivat hyvässä mallissa.

Suomi aloitti maalinteon ajassa 07.09. Maalissa oli mukana hieman onneakin, kun joukkueen parhaana pelaajana palkittu Henri Nikkanen toimitti kiekon Venäjän maalia kohti sillä seurauksella, että kiekko osui matkalla venäläispelaajan luistimeen ja liukui sen jälkeen maalivahti Vsevolod Skotnikovin ohi. Maaliin merkittiin syöttäjiksi Patrik Puistola ja Kalle Loponen.

Kapteeni Henri Nikkanen teki sekä perjantaina että lauantaina ottelun avausmaalin.

Venäjä kuittasi Leijonien johtomaalin nopeasti ajassa 08.32. Maali oli ylivoimamaali.

Kotijoukkue ei viihtynyt kauan tasatilanteessa, vaan siirtyi jälleen maalin johtoon, kun pelikello näytti aikaa 10.11. Osuma syntyi b-pistealoituksen jälkitilanteesta, kun Samu Koskenkorva hyödynsi hyvin venäläisvahdin edessä olleen maskin, ja laukoi kiekon siniviivalta Venäjän verkkoon. Juuso Pärssisen ohella Joona Kiviniemi sai maalista syöttömerkinnän.

Samu Koskenkorva vei Suomen 2-1-johtoon.

Leijonien kolmas ja samalla viimeinen maali näki päivänvalon ajassa 15.33. Santeri Hatakka pohjusti maalin riistämällä keskialueella kiekon vastustajalta. Riiston jälkeen tarkka poikkisyöttö löysi tiensä Arttu Tuomaalan lapaan, ja Arttu laukoi kiekon varmasti venäläisvahdin ohi.

Arttu Tuomaala vastasi 3-1-maalista.
 
Venäjä oli toisessa erässä terävämpi kamppailupelaamisessa

Ensimmäisen erän hyvä tulos vei osan Leijonien kamppailuterävyydestä ja joukkueelle tuli jälleen muistutus asiasta, josta keskusteltiin jo U16-pelikauden aikana, eli epätasaisesta suorittamisesta ottelun sisällä.

Vastustaja lisäsi pari naksausta vauhtia ja otti kamppailupelaamisen kautta napakan otteen pelistä. Tulostakin tuli. Ensin ajassa 31.22 venäläishyökkääjä riisti kiekon omalla puolustussiniviivallaan ja laukoi läpiajon päätteeksi kiekon ohi Leijona-maalia vartioineen Kari Piiroisen.

Venäjän tasoitusmaalikin syntyi kiekonriiston tuloksena. Nyt riisto tapahtui hyökkäysalueella ja maalin syntyaika oli 36.12.

Erän loppuminuuteilla Leijona-joukkue pääsi jälleen pelirytmiin ja samalla omaan kiekolliseen peliin kiinni.

Päätöserässä taisteltiin voitosta

Kolmannen erän ensimmäinen puolisko oli tasaista pelaamista, ja molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa maalintekoon. Venäjä hyödynsi tilaisuutensa juuri ennen erän puoliväliä, kun joukkue teki ottelun toisen ylivoimamaalinsa ohjauksella Kari Piiroisen lähietäisyydeltä.

Venäjän johtomaali herätti Leijona-joukkueen, joka nosti selvästi pelaamisen tasoa ottelun viimeisen kymmenminuuttisen ajaksi. Tasaisen ottelun loppuhuipennus alkoi ajassa 57.27, kun Kari Piiroinen luisteli pois maalinsa suulta ja Suomi yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Leijonat vyörytti pelin Venäjän kenttäpäätyyn, ja tilanne parani Suomen osalta vielä puolitoista minuuttia ennen loppua, kun venäläispelaaja passitettiin jäähyaitioon. Kotijoukkue pääsi pelaamaan ottelun lopun 6-4 ylivoimalla, mutta 2-3 hyvästä maalintekopaikasta huolimatta tasoitusmaalia ei saatu aikaan.

Kari Piiroinen torjui maalillaan 24 kertaa.
   
Kansainvälisen pelin vaatimuksena jatkuva kamppailuvalmius

Päävalmentaja Mika Marttila mietiskeli taistelun päätyttyä voittavaan pelaamiseen kuuluvia asioita.
- Kansainvälisessä pelissä menestymisen yhtenä edellytyksenä on jatkuva valmius kamppailupelaamiseen, Marttila totesi.

Samalla Mika Marttila harmitteli ottelun kolmijakoisuutta Suomen joukkueen osalta.
- Otteluun saatiin hyvä startti ensimmäisen erän rohkealla ja aktiivisella pelaamisella. Toisessa erässä joukkueen kiekollinen peli joutui vaikeuksiin Venäjän kovan paineistuksen alla, mutta päätöserän toinen puolikas oli jälleen laadukasta tekemistä, Marttila summasi.

Päävalmentaja siirsi ajatukset jo sunnuntaina pelattavaan kolmanteen otteluun.
- Tavoitteemme on ottelusarjan voitto, joka edellyttää päätösottelun voittamista. Joukkue on hyvässä iskussa, ja tavoite tullaan saavuttamaan, Marttila lupasi.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun maalikooste
Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran sunnuntaina kello 15. Vierumäellä pelattavasta ottelusta on suora Leijonat-Live -lähetys.

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 13 elokuu 2017 11:47

U17 ohjelma kaudella 2019-20

20.05.-24.-05.2019:
Testileiri, Vierumäki

07.08.-11.08.2019:
Jää- ja otteluleiri, 3 x FIN-RUS, Vierumäki
Suomen otteluiden tallenteet

21.08.-25.08.2019:
Finnkampen, Ruotsi

27.10.-11.11.2019:
U17 World Hockey Challenge, Kanada

26.12.-29.12.2019:
Maaotteluleiri, 3 x FIN-CZE, Salo
Suomen otteluiden live-lähetykset

03.02.-10.02.2020:
Viiden maan turnaus, Venäjä

06.04.-12.04.2020:
Viiden maan turnaus, Rauma
Suomen otteluiden live-lähetykset
 

Etsi sivustolta