tiistai, 29 joulukuu 2015 21:17

U17: Sitkeä Tshekki parempi Kellokoskella - ”OK ei riitä”

Kirjoittanut Mikko Palsola
U17: Sitkeä Tshekki parempi Kellokoskella - ”OK ei riitä” Pasi Mennander

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi tiistaina Kellokoskella Tshekin. Kyseessä oli kolmen maaottelun sarjan viimeinen kohtaaminen. Suomi oli voittanut sunnuntain ja maanantain ottelut, mutta nyt oli vieraiden vuoro - Tshekki voitti 2-1 (0-0, 2-0, 0-1).

Tänään pelattiin pienessä kaukalossa ja se selkeästi helpotti Tshekkien puolustamista. Joukkue on selkeästi isokokoisempi ja pienessä kaukalossa se pystyi puolustamaan tiiviisti omaa maaliaan.

Leijonat eivät pelanneet huonosti, mutta kuten päävalmentaja Juuso Nieminen totesi pelaajille pelin jälkeen, OK ei riitä kansainvälisissä peleissä, vaan aina pitää pystyä pelaamaan taitojen ylätasolla voittaakseen pelin.

Koko ottelu oli kovaa, tasaista kamppailua ja pienet asiat ratkaisivat. Tshekki pääsi hyödyntämään yhden Leijonien puolustusalueen virheen ja löi maalin edestä kiekon maaliin. Toinen virhe tuli hyökkäysalueella, mistä kiekonmenetyksen jälkeen Tshekki pääsi 3-1-hyökkäykseen ja onnistui toimittamaan kiekon hyvin pelanneen Leevi Nikkisen taakse.

Heti kolmannen erän alkuun Aleksi Heponiemi kavensi ottelun 1-2:een. Sen jälkeen Leijonat saivat kaksi ylivoimaa, mutta tolppaa lähemmäs joukkue ei nyt päässyt. Leijonat painosti ja muutama paikka pystyttiin luomaan, mutta Tshekki puolusti sitkeästi ja loppujen lopuksi se ansaitsi myös voiton ottelusta.

Suomen joukkueesta palkittiin Aleksi Heponiemi.

Kolmen Tshekki-ottelun saldo oli kaksi voittoa ja yksi tappio. Uusia pelaajia pääsi kokeilemaan kansainvälistä vauhtia ja valmennus sai taas uusia kokemuksia pelaajista.

Seuraava tapahtuma on helmikuun alussa eli aika nopeasti. Silloin joukkue matkustaa Detroitiin ja vastaan tulevat USA, Venäjä, Ruotsi ja Tshekki.

Nyt koko U17-maajoukkue toivottaa kaikille hyvää Uutta Vuotta 2016!

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat

 

 

Etsi sivustolta