lauantai, 29 elokuu 2015 22:36

U17 otteluraportti: Ruotsi ratkaisi lopussa - ”Hyvä taisteluilme”

Kirjoittanut Mikko Palsola

Ruotsi voitti Suomen maalein 7-4 Haapajärvellä lauantaina pelatussa alle 17-vuotiaiden poikien Finnkampenissa. Eräluvut olivat 0-1, 3-1, 4-2. Tässä joukkueenjohtaja Mikko Palsolan raportti!

Uusi päivä, uudet kujeet. Pikkuleijonat olivat selvästi paremmalla jalalla liikkeellä heti pelin alusta ja saivatkin Ruotsin pelin sekaisin. Avausmaali saatiin 18. peliminuutilla, kun Suomi pääsi kiekonriistoon ja Oliver Kinnunen tuikkasi kiekon verkkoon aivan maalin edestä.

Valmennus teroitti erätauolla toisen erän pelaamista, koska eilen Haapavedellä olimme todella vaikeuksissa Ruotsin paineistaessa. Jostain kumman syystä sama toistui ja Ruotsi teki kolme maalia kuudessa minuutissa heti toisen erän alkuun.

Pikkuleijonat saivat onneksi heti Ruotsin kolmannen maalin jälkeen ylivoiman ja hienon kuvion päätteeksi Aatu Luusuaniemi pääsi lyömään kiekon Ruotsin tyhjään maaliin. Suomi oli taas pelissä kiinni ja loppuerä olikin tasaista vääntöä. Erän pelaamista kuvasivat monet kahinat molempien maalien edustoilla eli tunnetta ei ottelusta ainakaan puuttunut. Toiselle erätauolle mentiin Ruotsin johtaessa 3-2.

Pikkuleijonat saivat aloittaa kolmannen erän ylivoimalla ja joukkue saikin luotua muutaman maalipaikan. Sitten Ruotsi pääsi ylivoimalle ja rankaisi - 4-2 vieraille.

Vajaa neljä minuuttia myöhemmin tilanne oli tasan 4-4, Linus Nymanin ja Justus Haavanlammin tasoitettua ottelun hienoilla laukauksillaan. Peli oli täysin Suomen hallussa, kunnes Eemeli Räsänen sai 5+20 estämisestä ja samalla joukkueen kapteeni Aarne Talvitie 10 minuutin henkilökohtaisen rangaistuksen. Ottelua oli tässä vaiheessa jäljellä noin kahdeksan minuuttia.

Joukkue taisteli urheasti yli kolme minuuttia, mutta lopulta Ruotsi pystyi tekemään maalin. Lopussa Pikkuleijonat hakivat tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Ruotsi rankaisi kahdesti ja näin ottelu päättyi Ruotsin 7-4-voittoon.

Päävalmentaja Juuso Nieminen oli tyytyväinen joukkueen hyökkäyspelaamisen parantumiseen, mutta edelleen toinen erä ja sen pelin vaatimukset ovat joukkueella hakusessa. Tasteluilme oli hyvä ja se lupaa hyvää huomiselle kolmannelle kohtaamiselle.  Kiihkeässä kamppailussa otettiin iskuja ja peiteltiin laukauksia molemmin puolin.

Suomen parhaana palkittiin Aatu Luusuaniemi.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat kolmannen kerran sunnuntaina. Pelipaikkana on Ylivieska, ottelu alkaa kello 13:00.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

 

Etsi sivustolta