sunnuntai, 10 lokakuu 2021 20:47

U16:n hyökkääjä Markus Loponen voitokkaan Saksa-otteluiden sarjan jälkeen: "On tämä ollut tosi hieno kokemus"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Hyökkääjä Markus Loponen. Hyökkääjä Markus Loponen. Pasi Mennander

Suomen tehokas alku oli myrkkyä Saksalle alle 16-vuotiaiden poikien sunnuntaiaamun maaottelussa. Hyökkääjä Markus Loposen mukaan ottelun alun tehohetken jälkeen peli vapautui entisestään.

– Totta kai se helpottaa paljon, kun tekee heti alussa maaleja. Vastustaja on heikoimmillaan, kun tulee muutama helppo maali, Loponen sanoi.

– Oli tosi hyvä aloitus joukkueeltamme. Saimme hyvin maaleja ja oli paljon paikkoja. Taistelimme ja lataus oli heti alussa hyvä.

Käytännössä taistelu ottelun voitosta oli ohi reilussa minuutissa. Ajassa 1.14 Suomi iski jo kolmannen maalinsa. Ottelun loppuluvut olivat 9–0.


Näin Suomi karkasi 3–0-johtoon:


Sunnuntaina päättynyt kahden viikon jakso oli Loposelle ja koko U16:n joukkueelle hurja. Ensin ohjelmassa oli kuuden päivän pituinen Pohjola-leiri, sitten parin välipäivän jälkeen Saksa-otteluiden sarja, ikäluokan ensimmäinen maajoukkuetapahtuma.

– Hyvin on mennyt, vaikka rankkaa on ollut ja paljon toimintaa. Alla oli Pohjola-leiri, on tullut kaiken maailman uusia juttuja, mutta seuraavaksi pääsee lepäämään. On tämä ollut tosi hieno kokemus, Loponen summasi.

U16:n seuraavat tapahtumat ovat ohjelmassa joulukuussa. Loposen kohdalla työnteko jatkuu Oulun Kärppien U18-joukkueessa.

– Tästä palataan arkeen ja pääpaino on omassa seurajoukkueessa. Yritetään saada voittoja sielläkin ja edetä ylempään jatkosarjaan, Loponen sanoi.

- Markus Loposen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä


 


U16 videofeed Vierumäeltä: