torstai, 28 tammikuu 2021 16:30

Marko Kauppinen, millaisen päävalmentajan U16-maajoukkue sinusta saa?

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Marko Kauppinen U17-maajoukkueen harjoituksissa elokuussa 2019. Marko Kauppinen U17-maajoukkueen harjoituksissa elokuussa 2019. Pasi Mennander

– Hyvin ihmisläheisen, opettavan, mutta kuitenkin vaativan valmentajan. Tykkään olla lähellä pelaajia ja keskustella realiastisesti asioista. Haluan olla aito ja eläytyvä tehtävässäni, Kauppinen vastasi.

– On osattava realistisesti perustella pelaajille heidän kehityskohteensa. Pyrin siihen, että pelaaja itse oivaltaisi opittavat asiat. En halua antaa valmiita vastauksia kaikkeen, vaan yritän saada pelaajan miettimään kehityskohteitaan. Jos hän on itse kiinnostunut asiasta, kehittyminen ja oppiminen ovat parasta mahdollista.

Kauppinen on aiemmin toiminut vuonna 2003 syntyneiden ikäluokan maajoukkueen valmennusryhmässä.

– Se antoi todella tärkeää kokemusta. Näin, mitä kansainvälinen jääkiekko on, mitä voittamiseen vaaditaan ja millaisiin asioihin tulee kiinnittää huomiota. Tällä hetkellä itselleni on hyvin selkeää, millaista 06-maajoukkueen leiriarjen pitää olla ja mitä siellä lähdetään painottamaan.

Valmennat toista kautta Jukurien miesten liigajoukkuetta, ensi kaudella 15-vuotiaita poikia. Mikä muuttuu?
– Totta kai pelaajien ajattelutapa sekä mitä ja miten heille asioita opetetaan. Nuorten pelaajien kanssa on enemmän kädestä pitäen opettamista.

– Moni asia muuttuu, mutta tykkään työskennellä innokkaiden ja eteenpäin haluavien pelaajien kanssa. Motivaatiosta ei ole pulaa pelaajilla eikä valmentajilla.

Mikä on hienointa valmentajan työssä?
– Nähdä pelaajien kehittyminen. Kun pelaaja saa onnistumisia asioissa, joista hänen kanssaan on keskusteltu, valmentajakin saa uskomattomia kiksejä.

– Valmentamisessa on toki kyse myös voittamisesta, mutta varsinkin nuorten pelaajien kanssa työskenneltäessä pelaajien onnistumiset tuottavat valmentajallekin suurta mielihyvää. Itse nautin eniten siitä, kun yhdessä löydämme keinoja asioihin, joiden kanssa olemme painineet.


- Marko Kauppisesta seuraava alle 16-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja – Pesti huipentuu poikien MM-kisoissa 2024
- Tuleva U16-päävalmentaja Marko Kauppinen Pohjola-leirin siirtymisestä: "Pelaajille lisää aikaa kehittää itseään"

Olet nyt

Lisää U16-uutisia

 
 
 

U16 ohjelma kaudella 2020-21

01.06.-03.06.2020 & 03.03.-05.06.2020:
Testileirit, Vierumäki

10.08.-14.08.2020:
Jääleiri, Vierumäki

06.10.-11.10.2020:
Jää- ja otteluleiri, Vierumäki - PERUTTU
 

Etsi sivustolta