perjantai, 14 elokuu 2020 21:31

"Hyvä maku jäi" – U16:n päävalmentaja Lauri Merikivi summasi 05-ikäluokan ensimmäisen otteluleirin

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Päävalmentaja Lauri Merikivi. Päävalmentaja Lauri Merikivi. Pasi Mennander

Perjantai oli uuden maajoukkueikäluokan ensimmäisen otteluleirin päätöspäivä. Viiden leiripäivän aikana U16-maajoukkueen valmennus näki 05-ikäluokan pelaajat ensimmäisen kerran tositoimissa kaukalossa.

– Tämä oli ikäluokan ensimmäinen otteluleiri ja samalla ensimmäinen pidempi leiri. Oli mielenkiintoista nähdä, miten pojat viikon aikana jaksavat ja miten saamme vietyä toimintaa eteenpäin, päävalmentaja Lauri Merikivi sanoi.

– Hyvä maku jäi. Tavoitteenamme oli joukkueen pelaamisen ja toiminnan kehittäminen maanantain ensimmäisestä harjoituksesta tämän päivän peliin. Otimmekin isoja askelia siinä, miten joukkue toimii ja pelaa. Lisäksi halusimme nähdä pelaajat pelitilanteessa, saada tietoa, millaisia pelaajia he ovat.

Leiri huipentui torstaina ja perjantaina harjoitusotteluihin JYPin ja Pelicansin U18-joukkueita vastaan. JYPin maajoukkue voitti 6–2, Pelicansia vastaan tuli 1–2-tappio.

– Otteluissa isoin tavoitteemme oli saada joukkueen yhteistä tapaa pelata hieman eteenpäin. Ensimmäinen peli oli mittari, joka näytti, missä tällä hetkellä menemme. Tämän päivän Pelicans-ottelussa halusimme saada puolustukseen rytmiä ja malttia, ja niissä asioissa menimmekin pelin aikana ihan hirveästi eteenpäin.

– Toinen tavoitteemme oli suorahyökkäyspelaamisen ja röyhkeän maalipaineen luominen. Eilisessä pelissä onnistuimme niissä, mutta tänään emme ihan yhtä hyvin, Merikivi muotoili.

Päättynyt leiriviikko oli "nollavitosten" toinen maajoukkuetapahtuma. Kesäkuussa Pohjola-leirillä kunnostautuneet pelaajat kutsuttiin kahdessa ryhmässä testileirille.

Vielä on vaikea sanoa, millainen ikäluokka vuonna 2005 syntyneet on.

– Vaikuttaa siltä, että pojat ovat tunnollisia, he kuuntelevat ja ovat antennit pystyssä, yrittäen koko ajan toteuttaa asioita, joita heiltä pyydämme. Se näkyi myös pelin kehittymisessä. Mutta sen enempää on tässä vaiheessa vaikea sanoa, koska yhtään kansainvälistä peliä ei vielä ole takana, Merikivi muistutti.

Perjantaina päättyneen leirin jälkeen pelaajat palaavat arkeensa seurajoukkueissaan. Maajoukkueen seuraava tapahtuma on merkitty kalenteriin lokakuulle, mutta...

– Lokakuussa meillä on Saksa-ottelut tai jotain muuta. Aika näyttää.

Olet nyt

Lisää U16-uutisia

 
 
 

U16 ohjelma kaudella 2020-21

01.06.-03.06.2020 & 03.03.-05.06.2020:
Testileirit, Vierumäki

10.08.-14.08.2020:
Jääleiri, Vierumäki

06.10.-11.10.2020:
Jää- ja otteluleiri, Vierumäki - PERUTTU
 

Etsi sivustolta