maanantai, 16 huhtikuu 2018 09:39

U16 päätti kautensa kukistamalla Tshekin - "Jatkossa kamppailu pelipaikoista vain kovenee!" - Otteluraportti

Kirjoittanut Mikko Palsola
Juuso Mäenpää palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Juuso Mäenpää palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Mikko Palsola

Lauantain kovatempoisen pelin jälkeen aamupeli heti sunnuntaina ei ollut aivan helpoin lähtökohta. Ennen peliä valmennus korosti jokaisen pelaajan omaa valmiutta otteluun ja että tunnetila pitää saada heti ottelun alusta hyvälle tasolle.

Koko ottelun kuva tuli selväksi heti ottelun alussa: Pikkuleijonat pitää kiekkoa ja Tshekki kyttää vastaiskuja. Ensimmäisessä erässä tunnetila ei ollut vaaditulla tasolla ja se näkyi pelaamisessa. Näennäisesti hallittiin peliä, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei juuri saatu rakennettua. Tshekki sai erässä kaksi ylivoimaa ja pystyi niistä jälkimmäisen aikana rankaisemaan. Muuten erä oli Pikkuleijonien hallintaa.

Toiseen erään joukkue sai hieman lisää vauhtia ja päättäväisyyttä. Maalipaikkoja pystyttiin luomaan, mutta vasta erän loppupuolella Veikka Hahl pystyi ohittamaan hyvin pelanneen Tshekki-maalivahdin, syöttäjä kunnostautui Roby Järventie. Toisessa erässä Tshekki sai ainoat vaaralliset tilanteet aikaiseksi ylivoimalla.

Pikkuleijonat sai koneet käyntiin varsinaisesti kolmannessa erässä. Heti erän alkuun kilahti tolppa ja hetki siitä joukkue pääsi ylivoimalle. Suora hyökkäys ja Joel Määtän kova laukaus painui riman alle, maalin syöttäjät Ruben Rafkin ja Valtteri Karnaranta.

Tämän jälkeen pelin hallinta oli täysin Pikkuleijonilla. Seuraavasta ylivoimasta Aatu Räty lisäsi johdon kahteen maaliin kauniin kuvion päätteeksi, syöttäjät Veikka Hahl ja Topi Niemelä.

Vielä ajassa 56.00 kapteeni Roni Hirvonen niittasi Pikkuleijonien neljännen maalin, syöttäjät Roby Järventie ja Veikka Hahl.

Erän lopussa Pikkuleijonien peli hieman herpaantui ja Tshekki kavensi loppunumeroiksi 4-2.

Maalissa Eikka Kokkonen pelasi eleettömän ottelun ja torjui 22 kertaa. Juuso Mäenpää valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Venäjän voitettua Ruotsin sunnuntain jälkimmäisessä pelissä Suomen sijoitus turnauksessa oli toinen. Turnauksen pelaaminen oli  nousujohteista ja uudet pelaajat pääsivät hyvin mukaan. Jatkossa kamppailu pelipaikoista vain kovenee.

Koko kaudesta jäi näin joukkueenjohtajan silmin hyvä kuva. Joukkue pystyy haastamaan kaikkia kovia kiekkomaita. Vielä jäi Venäjä voittamatta, mutta siihen on tilaisuus heti elokuussa, kun U17 pelaa kolme kertaa Venäjää vastaan Vierumäellä.

Kausi on siis paketissa ja nyt alkaa kova harjoittelu tulevaa kautta 2018-19 varten.

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja.

Tshekki-Suomi-ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 

Olet nyt