lauantai, 14 huhtikuu 2018 00:13

U16 aloitti turnauksensa hyvällä peliesityksellä - Venäjä silti niukasti parempi

Kirjoittanut Mikko Palsola
Ottelun parhaana suomalaispelaajana palkittiin Roni Hirvonen. Ottelun parhaana suomalaispelaajana palkittiin Roni Hirvonen. Mikko Palsola

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien Ruotsin-turnauksen ensimmäinen peli oli kokonaisuutena hyvä, vaikka kirvelevä 2-3-tappio tulikin.

Ensimmäisen erän alussa Venäjä pääsi iskemään hyvin vastaiskuja ja sitä kautta myös hallitsemaan ottelun ensimmäistä erää. Vain kaksi minuuttia oli pelattu kun Venäjä meni johtoon rangaistuslaukauksella.

Erän puolivälissä Pikkuleijonilla oli hyvä jakso ja se saikin pelin Venäjän päätyy. Muutama hyvä taklaus nosti selkeästi joukkueen tunnetasoa. Sen seurauksena Venäjä joutui rikkomaan ja Pikkuleijonilla oli hyvä paikka tasoittaa ottelu. Valitettavasti heti jäähyn jälkeen Venäjä iski vastaiskusta 2-0-johtomaalin. Pikkuleijonien pelaamisen rytmi oli hieman hukassa ja joukkue käytti paljon pitkiä syöttöjä eikä päässyt oikein viisikkona hyökkäämään.

Toinen erä oli sitten aivan Pikkuleijonien hallintaa. Venäjä ei saanut edes kahden miehen ylivoimalla luotua yhtään maalipaikkaa ja vastaavasti Pikkuleijonat loi kaksi maukasta maalipaikkaa alivoimalla. Kiekko kävi tolpissa ja ylärimassa, mutta tietä maaliin se ei löytänyt. Toinen erä oli parasta pelaamista joukkueelta koko kaudella.

Kolmannen erän alussa Venäjä pystyi jäädyttämään peliä ja Pikkuleijonat joutui tekemään kovan työn, että pääsi taas kuskin paikalle. Erän puolivälissä Venäjän taika vihdoin murtui, kun Joel Määttä ohjasi Ruben Rafkinin viivalaukauksen Venäjän maalin yläkulmaan.

Harmittavasti Venäjä pystyi kuittaamaan maalin vajaan minuutin kuluttua ja oli näin taas kahden maalin johdossa. Pikkuleijonat ei luovuttanut ja haki kiivaasti kavennusta pelin loppuun asti. Lopulta 16 sekuntia ennen loppua ilman maalivahtia kahden miehen ylivoimalla Veikka Hahl löi irtokiekon maalin edestä sisään, Roby Järventien ja Aatu Rädyn syötöstä.

Pikkuleijonat pelasi siis hyvän ottelun ja päävalmentaja Anssi Laine oli erittäin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen. Pikkuleijonat kamppaili hyvin, taklasi ja blokkasi laukauksia ja osoitti sitä kautta oman luonteensa. Tästä on hyvä jatkaa kohti lauantain Ruotsi-ottelua.

Venäjä-pelissä Suomen maalilla pelasi Joonas Valtonen, jolle kertyi 20 torjuntaa, Venäjän maalivahti otti kiinni 33 kiekkoa.

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 

Olet nyt