sunnuntai, 18 helmikuu 2018 00:55

U16: Suomi ja Ruotsi pelasivat hämmästyttävän ottelun - Joukkueenjohtajan raportti

Kirjoittanut Mikko Palsola

Monenlaisia pelejä olen elämäni aikana nähnyt, mutten vastaavaa, kun puhutaan maajoukkuepeleistä. Jos katsoo ottelun tilastoja, niin on vaikea kuvitella, mikä on ottelun lopputulos. Suomi 25 maalipaikkaa, Ruotsi 11. Maalivahtien torjunnat: Suomi 11, Ruotsi 28. Lopputulos: Suomi 1, Ruotsi 7.

Se mikä tekee tuloksesta vielä omituisemman on se, että Pikkuleijonat hallitsivat peliä koko 60 minuuttia. Tänään vaan oli se päivä, että Ruotsi teki maalin paikasta kuin paikasta ja Pikkuleijonat taas sai tehdä 57 minuuttia töitä, ennen kuin maali saatiin aikaiseksi. Pelin aikana nähtiin rangaistuslaukaus, tolppaa jne, ennen kuin maali syntyi.

Joukkueelle pitää nostaa hattua siitä, ettei se luovuttanut missään vaiheessa, vaan taisteli pelin loppuu asti. Pelin jälkeen valmennus myös kopissa korosti asiaa ja sen tärkeyttä jatkoa ajatellen.

Turnauksesta ja sen tuloksesta varmasti joukkue sai paljon oppia ja nyt pelaajat tietävät, mitä kansainvälinen peli vaatii aivan maailman huippumaita vastaan. Maalin edustalla täytyy olla kova ja terävä molemmissa päissä. Se oli varmasti isoin oppi tällä matkalla. Kuitenkin pitää muistaa, että joukkue pystyi rakentamaan kaikissa peleissä voittamiseen tarvittavan määrän maalipaikkoja.

Nyt pelaajat elävät kauden hienointa aikaa, sillä pudotuspelit lähestyvät kotimaan sarjoissa ja sitähän kaikki pelaajat odottavat. Sen jälkeen vielä huhtikuussa Pikkuleijonat matkustaa Ruotsiin ja kohtaa samat maat siellä uudestaan. On mielenkiintoista nähdä miten voimasuhteet silloin menevät.

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä
Kaikki U16-uutiset Leijonat.fi:ssä

 

 

Olet nyt