lauantai, 17 helmikuu 2018 09:45

U16: Suomi ja Venäjä pelasivat erinomaisen ottelun - "Iso tasonnosto"

Kirjoittanut Mikko Palsola
U16 rennossa joukkuekuvassa. U16 rennossa joukkuekuvassa.

Vaikka Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkue hävisikin illan ottelun Venäjälle maalein 0-2, oli pelaaminen aivan eri tasolla kuin torstain Tshekki-pelissä. Päävalmentaja Anssi Laine sanoikin pelaajille, että jos olisimme pelanneet play offeissa, olisi sarja venynyt seitsemään peliin. sen verran tasainen vääntö oli.

Nyt joukkue oli heti pelin alussa valmis taistelemaan ottelun voitosta ja täytyy sanoa, että ottelu oli todella korkeatasoinen. Kumpikin joukkue laittoi kaiken peliin ja kamppaili kaikilla kentän osa-alueilla. Nyt kentälliset olivat tiiviitä, Pikkuleijonat pystyivät hyvin avaamaan Venäjän kovan paineen alta ja sitä kautta pääsivät hyvin Venäjän alueelle. Venäjä taas käänsi peliä todella nopeasti ja pääsi siten pelaamaan omaa peliänsä.

Molemmat maalivahdit olivat loistavia ja molemmille kertyi 22 torjuntaa. Tänään torjuntavuorossa oli Joonas Valtonen ja hänet myös palkittiin joukkueen parhaana pelaajana.

Tänään siis pelattiin erittäin tasokas peli ja oli hienoa nähdä kuinka Pikkuleijonat pystyivät pelissä haastamaan Venäjää. Harmittavaa on se, että ottelu ratkesi hieman epäselvän tilanteen jälkeen. Venäläispelaaja löi kiekon aika korkelta ilmasta Pikkuleijonien maaliin ja tuomaristo sen hyväksyi, yhtälailla tuomaristo olisi myös voinut sen hylätä. Toisen maalin Venäjä löi sitten tyhjiin, kun peliä oli jäljellä alle kaksi sekunttia.

Vaikka pelissä oltiin hyvin mukana, jäi silti paljon parannettavaa. Isoin asia on maalineduspelaaminen hyökkäyspäässä. Nyt Venäjä näytti, kuinka sitä puolustetaan. Pikkuleijonien lievä hitaus aiheutti sen, että venäläiset saivat aina joko mailan tai vartalon kiekon tielle maalitilanteessa ja niitä Pikkuleijonilla oli riittävästi.

Vaikka tappio tuli, on lauantain peliin hyvä lähteä. Peli toimi ja joukkue oli hyvässä iskussa. Lauantaina turnauksen viimeisessä ottelussa vastassa on Ruotsi, joka hävisi oman ottelunsa Tshekeille rankkareilla. Molemmilla joukkueilla voittosarake näyttää tyhjää eli lauantaina on varmasti kova kamppailu tiedossa. Venäjää vastaan Pikkuleijonat näytti, että joukkue on valmis haastamaan kenet tahansa. Ottelu Ruotsia vastaan alkaa klo 15:30 Suomen aikaan.

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja.

Ottelun Venäjä-Suomi tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä
Kaikki U16-uutiset Leijonat.fi:ssä

 

 

Olet nyt