perjantai, 16 helmikuu 2018 12:33

U16: Tahmea alku turnaukselle torstain Tshekki-ottelussa!

Kirjoittanut Mikko Palsola

Alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen ensimmäinen ottelu Tshekin Prerovissa pelattavassa turnauksessa ei mennyt kuten suunnitelmissa oli.

Vastaan asettui isäntämaa Tshekki ja ottelu sai heti alussa outoja piirteitä. Jostain kumman syystä tiivistä joukkuepelaamista ei ensimmäisessä erässä nähty vaan joukkueelle tuli todella paljon kiekonmenetyksiä tai huonolaatuisia syöttöjä. Heti avausminuutilla pääsi Tshekki rankaisemaan ja näin Pikkuleijonat oli heti takaa-ajajana.

Tuloksellisesti joukkue pääsi kyllä peliin kiinni ja tasoitti Oliver Sunin maalilla, kun erää oli pelattu 3.55, syöttäjinä Joel Määttä ja Roni Hirvonen.

Peli jatkui aika sekavana ja hetkittäin Pikkuleijonat sai oman pelinsä toimimaan. Ajassa 14.16 Veikka Hahl ohjasi Topi Niemelän viivalaukauksen tyylikkäästi Tshekin maaliin ja Pikkuleijonat maalin johdossa erätauolle. Tulos hieman mairitteli Pikkuleijonia.

Erätauolla päävalmentaja Anssi Laine piti tiukan puhuttelun joukkueelle ja se näkyi toisessa erässä selkeästi parempana pelaamisena. Erän alku oli täysin joukkueen hallinnassa ja se pystyi pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä Tshekin alueella. Tshekki oli aivan pulassa, mutta valitettavasti maaleja Pikkuleijonat eivät saaneet aikaan.

Pitkän pyörityksen jälkeen tuomittiin Pikkuleijonille jäähy ja Tshekki rankaisi välittömästi. Vain 12 sekuntia tasoitusmaalista Tshekki siirtyi pelissä johtoon.

Pikkuleijonat saivat ylivoiman ja pystyivät tasoittamaan ottelun 3-3:een, maalintekijänä Aatu Räty ja syöttäjinä Eero Niemi ja Topi Niemelä. Loppuerä oli taas Pikkuleijonien hallintaa, mutta peli oli tehotonta ja näin kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta.

Kolmas erä oli hieman toisinto ensimmäisestä. Peli ei ollut oikein hallussa, vaikka joukkue pitikin kiekkoa enemmän. Hieman erän puolivälin jälkeen innokas hyökkäyspelaaminen kostautui jäähyllä, Tshekki pääsi ylivoimalle ja pystyi ratkaisemaan ottelun.

Aivan lopussa Pikkuleijonat saivat pyörityksen Tshekin maalille pelatessaan ilman maalivahtia, mutta eivät onnistuneet tasoittamaan ottelua.

Maalivahti Joel Blomqvistille ottelussa kertyi 15 torjuntaa. Tshekin maalivahti oli kiekon edessä 33 kertaa.

Näin siis turnaus ei saanut lennokasta lähtöä, mutta varmasti perjantaina kentälle ilmestyy nälkäinen Pikkuleijonien lauma. Vastaan asettuu Venäjä, joka voitti Ruotsin 3-0. Peli alkaa Suomen aikaan 15:30.

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 

Olet nyt