lauantai, 15 huhtikuu 2017 22:09

Sitkeä Suomi pelaa loppuun asti - Alle 16-vuotiaiden maajoukkue kaatoi Venäjän jatkoajalla

Kirjoittanut Arto Sihvonen

Leijonanpennut lähtivät lauantain Venäjä-otteluun hankalasta tilanteesta, sillä perjantaina jatkoajalle ja voittomaalikilpailuun venynyt Tshekki-ottelu päättyi vasta noin kello 21:30 ja lauantain iltapäiväottelu paljon pidemmän palautumisajan saanutta Venäjää vastaan alkoi jo kello 14:00.

Ottelun käsikirjoitus oli varsin pitkälle perjantain ottelun kaltainen. Suomi lähti päätöserään 3-2-johtoasemassa, vastustaja siirtyi kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla 4-3 johtoon, ja Suomi tasoitti loppuhetkillä ylivoimalla numeroiksi 4-4.

Venäjää vastaan ei tarvittu voittomaalikilpailua, kun loistavaa venymiskykyä ja kovaa henkistä valmiutta osoittanut Leijonajoukkue teki jatkoajalla 5-4-voittomaalin ajassa 64.59.

Ottelun erien lopputulokset (1-0, 2-2, 0-1, 1-0) kertovat ottelun tasaisuudesta. Loppunumeroita tukevat myös muut tilastot, sillä maalivahtien torjunnat kirjattiin 29-28 ja myös maalintekopaikkojen määrä oli molemmilla joukkueilla samalla tasolla.

 Voittamaan oppii voittamalla

Leijonavalmentaja Mika Marttila kertoi tiukan taistelun jälkeen olevansa tyytyväinen joukkueen moraaliin ja henkiseen vahvuuteen. Marttila korosti jatkoaikavoiton tuovan jälleen lisää oppia, kokemusta ja luottamusta oman tekemisen vahvuuksiin otteluiden voitosta taisteltaessa.

Marttila totesi, että joukkue ei päässyt ottelussa helpolla, sillä Venäjä on hyvin liikkuva ja taitava joukkue, joka mielellään pelaa pitkillä syötöillä kiekkoa pakkien selustaan. Se taas vaikeuttaa sekä hyökkäys- että keskialueen puolustuspelaamista.

Päävalmentaja antoi tunnustusta myös joukkueen erikoistilannepelaamiselle.
- Voitimme ylivoimapelin maalein 3-1, ja se on Venäjän tasoista joukkuetta vastaan kova suoritus, Marttila painotti ottelun jälkeen.

Marttila nosti joukkueesta esille kaksi kahden maalin tekijää, Veeti Miettisen ja Henri Nikkasen. Nikkasen panos oli erittäin tärkeä erityisesti ottelun ratkaisuhetkillä, sillä hän teki sekä 4-4-tasoitusmaalin että 5-4-voittomaalin. Miettinen palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana.

 

Suomen joukkueen maalit:
09.36  1-0  Veeti Miettinen (Anton Lundell, Aku Räty) YV
30.54  2-2  Aleksi Saarela (Aku Räty, Anton Lundell) YV
31.26  3-2  Veeti Miettinen
56.39  4-4  Henri Nikkanen (Aarne Intonen, Leevi Aaltonen) YV
64.59  5-4  Henri Nikkanen (Leevi Aaltonen, Aapo Holtinkoski)

Ottelun kaikki tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot

 

 

Olet nyt