perjantai, 14 huhtikuu 2017 14:14

U16 valmiina kauden viimeiseen tapahtumaan - Näistä lähtökohdista turnaukseen!

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Marttila (vas.) ja Mäntymaa. Marttila (vas.) ja Mäntymaa. Arto Sihvonen

Alle 16-vuotiaiden maajoukkue avaa pelikauden 2016-2017 viimeisen tapahtuman Tshekin Hodoninissa perjantaina 14.4. ottelulla kotijoukkuetta vastaan.

Leijonanpennut valmistautuivat turnaukseen kahdella jääharjoituksella, jotka toteutettiin keskiviikkona Espoossa. Torstain matkustamisen jälkeen joukkue ehti vielä kertaalleen turnauspaikkakunnalla jäälle takavuosien suuren tshekkikiekkoilijan Vaclav Nedomanskyn mukaan nimetyssä Areenassa.

Suomen joukkueen valmentajat Mika Marttila ja Ville Mäntymaa lähtevät turnaukseen luottavaisin mielin.
- Joukkue on päässyt harjoittelemaan ja on myös omaksunut hyvin niitä joukkueen pelitapaan liittyviä asioita, jotka ovat näkyneet kauden aiemmissa turnauksissa hyvänä menestyksenä, Mika Marttila toteaa.

Marttila nostaa hyökkäyspelaamisessa joukkueen vahvuuksiksi nopeuden ja viisikon kaikkien pelaajien aktiivisen osallistumisen hyökkäyksiin. Kehitettävänä kohteena päävalmentaja mainitsee suoraviivaisuuden eli maalia kohti pelaamisen.

Puolustuspelaamisessa joukkue on valmennusjohdon mukaan onnistunut kokonaisuudessaan hyvin, josta kertoo mm. helmikuussa pelatun neljän maan turnauksen maalimäärät.

- Euroopan kärkijoukkueet tekivät Suomea vastaan vain viisi maalia kolmessa pelissä, Marttila korostaa.
- Tällaisten tulosten takana on mm. kova työ ja liike sekä onnistunut maalivahtipeli, päävalmentaja jatkaa.

Valmentajat ovat lisäksi tyytyväisiä myös erikoistilannepelaamiseen. Tyytyväisyyteen on olemassa perusteet, sillä joukkue on ollut vastustajiaan parempi yli- ja alivoimapelissä sekä aloituksissa kaikissa kauden aikana pelatuissa turnauksissa.

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja

Tshekin-turnauksen ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot

 

 

Olet nyt