sunnuntai, 17 huhtikuu 2016 17:11

U16 joukkueenjohtajan raportti: Ruotsi parempi jatkoajalla kotiturnauksen päätöspelissä

Kirjoittanut Pekka Peltola
Suomi sijoittui kotiturnauksessaan kolmanneksi. Kuva perjantain avausottelusta Pirkkalasta. Suomi sijoittui kotiturnauksessaan kolmanneksi. Kuva perjantain avausottelusta Pirkkalasta. Antti Seppänen

Suomen alle 16-vuotiaat paketoivat sesongin 2015-2016 kauden viimeiseen peliin Ruotsia vastaan Nokialla. Samalla ottelu oli Pirkanmaan neljän maan turnauksen päätöspeli.

Ottelu oli molemmille joukkueille viikonlopun kolmas ja se näkyi ensimmäisessä erässä. Molemmat joukkueet olivat kuitenkin päättäneet voittaa pelin. Erä oli numeroiden valossa hyvin tasainen. Taululla oli tauolle lähdettäessä tasalukemat 0-0 ja mallivahtienkin torjunnat menivät lähes tasan. Suomen maalissa pelannut Henrik Tikkanen torjui 10 laukausta ja Ruotsin Jakob Hellsten selvisi 11 torjunnalla.

Maalihanat aukesivat toisessa erässä. Suomi osui kahdesti. Maalintekijöinä kunnostautuivat Rasmus Kupari sekä Jasper Rannisto. Ruotsin erän ainoa osuma oli Carl Jakobssonin käsialaa.

Kolmas erä oli viihdearvoltaan ehdottomasti paras. Molemmille joukkueille siunaantui tukku maalipaikkoja, mutta ainoastaan Ruotsi onnistui kertaalleen laittamaan kiekon verkkoon. Ajassa 46.06 Adam Boqvist maalasi tasalukemiksi 2-2.

Ottelun voittaja piti hakea jatkoajalta. Suomi sai jäähyn jatkoajan alussa ja Ruotsi pääsi yrittämään ratkaisua 4-3-ylivoimalla. Se tuotti myös ratkaisun. Pelikello pysähtyi aikaan 62.47 kun Adam Boqvist viimeisteli päivän toisen maalinsa. Ruotsi voitti ottelun 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 1-0).

Suomen alle 16-vuotiaat haluavat vilpittömästi kiittää mahdollisuudesta pelata neljän maan turnaus Pirkanmaan alueella. Pirkkalassa, Mäntässä ja Nokialla tapahtumat olivat loistavasti järjestettyjä ja tunnelma halleissa oli hyvä. Isot kiitokset talkoolaisille!

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja. 

Turnauksen tulokset ja lopputaulukko

 

 

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta