maanantai, 26 tammikuu 2015 15:52

U16 // Päävalmentaja Nieminen: ”Odotan joukkueelta rohkeaa ja ennakkoluulotonta pelaamista”

Kirjoittanut
Juuso Nieminen kuvattuna Jääkiekkoliiton tiedotustilaisuudessa maanantaina. Juuso Nieminen kuvattuna Jääkiekkoliiton tiedotustilaisuudessa maanantaina. Pasi Mennander

Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkue esiintyy helmikuussa kotijäällä. Suomi pelaa Riihimäellä ja Hämeenlinnassa pelattavissa maaotteluissa Tshekkiä, Venäjää ja Ruotsia vastaan.

Suomi lähtee turnaukseen kaksi joulukuussa saavutettua turnausvoittoa takataskussaan. Joulukuussa Suomen ykkösjoukkue voitti Kanadassa Quebec Cupin ja kakkosjoukkue voitti Saksassa neljän maan turnauksen.

- Nyt meillä on liikkeellä Kanadassa mukana olleen joukkueen runko, jota on täydennetty Saksan-turnauksen onnistujilla. Kanadan-turnauksessa joukkueessa oli paljon onnistujia, ja nyt onnistujiakin on pudotettu pois joukkueesta. Haluamme mahdollisimman monelle pelaajalle kovia maajoukkuepelejä kauden aikana, kertoo alle 16-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Juuso Nieminen.

- Mukana on 22 pelaajaa, josta 14 pelaa pääasiallisesti C-nuorten SM-sarjassa. Tämä on positiivinen juttu, ja viestii siitä, että C-nuorten SM-sarjassakin riittää kovia pelaajia nuorille pelaajille.

Päävalmentaja Nieminen lähtee joukkueineen odottavin mielin Riihimäellä ja Hämeenlinnassa pelattaviin otteluihin.

- Hämeenlinna on perinteisesti kova jääkiekkokaupunki, mutta kumpikin pelipaikkakunta on aika pieniä kaupunkeja. On hieno lähteä joukkueen kanssa näille paikkakunnille. Toivottavasti siellä on yhtä hyvä tunnelma kuin joulukuun puolivälissä Satakunnassa Ruotsia vastaan pelatuissa otteluissa.

Suomen pelaajalistan näet tästä.

 

Olet nyt

Lisää U16-uutisia

Etsi sivustolta