tiistai, 31 joulukuu 2013 11:03

U16 unelmoi ja uskoi – Tuloksena kansainvälisen Coupe Quebec -turnauksen voitto - Joukkueenjohtajan raportti!

Kirjoittanut Hannu Saintula
Coupe Quebecin voittajat. Coupe Quebecin voittajat.

Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueen ensimmäinen kansainvälisen turnauksen voitto saavutettiin vahvan esityksen jälkeen. Koko joukkueen vahva luistelu ja viisikoiden yhtenäinen toiminta yhdistettynä varmaan maalivahtipeliin takasi hienon lopputuloksen. Pohjoisamerikkalaisten joukkueiden kukistaminen Kanadassa on hyvä merkintä 1998-syntyneen joukkueen tarinassa matkalla kohti kovempia haasteita.

Viides voitto-ottelu viiden päivän sisään on vahva näyttö joukkueen fyysisestä kestävyydestä ja kovasta tahtotasosta. Joukkueen jokainen pelaaja haluaa ”jättää jälkensä” jäälle joka vaihdossa. Vielä se jälki ei ole kaikilla kovin ”vahva”, mutta merkillepantavaa on se, että se piirtyy kuitenkin joka kerta. Joukkueen jokainen jäsen on tärkeä joukkueelle ja jokainen rooli on merkityksellinen ja se on myös ansaittava joka vaihdossa.

Tausta tälle voitolle on luotu seuroissa ja niiden laadukkaassa toiminnassa. Jääkiekkoliitto on luonut uskottavan ja ammattimaisen järjestelmän 16-vuotiaiden joukkueen toiminnalle. Jokainen pelaaja huomioidaan yksilönä, hänelle tarjotaan mahdollisuus kehittyä, mutta samalla myös vaaditaan vahvaa sitoutumista joukkueen toimintaan ja yhdessä luotuihin sääntöihin.

Finaalissa vastassa eurooppalaistyylinen quebeciläisjoukkue

Finaaliottelun alkuasetelmat olivat hyvin tasaiset, sillä poikkeuksellisen ”eurooppalaista” pelitapaa pelaava quebecilaisyhdistelmä oli taitava ja erittäin luisteluvoimainen. Suomen joukkueen vahvuutena oli koko turnauksen ajan ollut vahva viisikkopelaaminen yhdistettynä taidon kontrolloituun hyödyntämiseen, maalinedustapelin oli kuitenkin parannuttava kummassakin päädyssä.

Ensimmäisen erän suomalaismaaleista vastasivat kaksi Markusta - Nurmi ja Niemeläinen - quebeciläisten maalatessa kertaalleen. Varsinkin Niemeläisen avausmaali oli hieno, tarkka ja kova rannelaukaus aivan siniviivan tuntumasta suuntautui maalin ylänurkkaan.

Toinen erä pelattiin tasatahtiin kummankin viimeistellessä kerran ja kolmanteen erään lähdettiin Suomen johtaessa 3-2.

Suomi hyödynsi kolmannen erän alkuun ylivoimapelinsä hyvin ja ajassa 40.39 puhui Tarmo Reunasen kanuuna, jota vahva maskipelaaminen avusti tehokkaasti. Viidennen maalin taiteili Aapeli Räsänen ajassa 46.01 ja ottelun voittaja alkoi olla selvillä. Kanadalaiset ottivat vielä aikalisän ja yrittivät tasoitusta ilman maalivahtiaan onnistumatta yrityksissään. Suomalaisten uhrautuva puolustuspelaaminen sekä maalivahti Leevi Laakson tasapainoinen esitys takasivat finaalivoiton lukemin 5-2.

Turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin hyvin kaikki viisi ottelua pelannut Otto Mäkinen.

Kirjoittaja on alle 16-vuotiaiden maajoukkueen joukkueenjohtaja.

 

 

Olet nyt

Lisää U16-uutisia

Etsi sivustolta