sunnuntai, 13 huhtikuu 2014 11:59

Suomen U16-joukkue pesi kasvonsa yhdessä yössä - Otteluraportti Ruotsi-pelistä!

Kirjoittanut Hannu Saintula

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue kaatoi lauantaina neljän maan turnauksessa Ruotsin. Tässä joukkueenjohtaja Hannu Saintulan raportti!

Ruotsin Oskarshamnissa pelattavan alle 16-vuotiaiden poikien turnauksen toisessa ottelussa oli paljon pelissä. Ruotsin joukkue oli hävinnyt niukasti Tshekeille ja Suomen esitys Venäjää vastaan jätti monia kysymysmerkkejä ilmaan.

Yksi nukuttu yö oli muuttanut joukkueen ilmettä melkoisesti. Valmentajien antaman palautteen perusteella parannettavaa löytyi ennen kaikkea pelikurissa, pelaamisen rakenteissa sekä box-out -pelaamisessa. Koko pelaajisto ja ennen kaikkea joukkueen kapteenisto oli tehnyt hyvää työtä joukkueen herättelyssä ja oikean kv-pelaamisen asenteen löytymisessä.

Ensimmäinen erä oli vahvaa suomalaispainostusta, kun Suomi vyörytti hyökkäyksiään kohti Ruotsin maalivahtia Emil Zetterquistia - laukaukset ensimmäisessä erässä olivat murskaavasti 21-6 Suomelle ja erätulos hyvän esityksen jälkeen 2-0. Maaleista vastasivat Otto Koivula ja Markus Nurmi.

Toinen erä sai loistavan suomalaisavauksen, kun Otto Somppi viimeisteli taidokkaan suoran hyökkäyksen päätteeksi ajassa 20.58 pikkuleijonien johtoluvuiksi 3-0, Markus Nurmen ja Kasper Kotkansalon loistavan rakentelun jälkeen.

Ruotsin joukkueen ottaman aikalisän jälkeen ohjeet olivat selkeät - Suomen joukkueen pelihuumoria on järkytettävä kaikin keinoin, jatkossa myös näistä tilanteista on opittava ja keskityttävä pääsääntöisesti omaan tekemiseen.  Toisen erän loppu eteni lievässä suomalaishallinnassa ja ainoastaan ruotsalaismaalivahdin loistopelastukset estivät lisämaalien synnyn.

Kolmannen erän alku lupaili lopullista ”niittiä ottelulle”, mutta sitkeät ruotsalaiset onnistuivat kaventamaan ottelun, ensin tuomitusta rangaistuslaukauksesta ja 3-2 lukemat läpiajon päätteeksi. Ottelun loppupuolella suomalaiset pyörittivät hyvin ylivoimapeliään mutta hyvistä yrityksistä huolimatta viimeistely ei onnistunut.

Joukkueen MVP-pelaajana palkittiin Otto Koivula ja parhaana pistenikkarina toimi Markus Nurmi (1+2).

Suomen U16-maajoukkue (1998-syntyneet) on pelannut ensimmäisellä maajoukkuekaudellaan viisi kertaa Ruotsin vastaavaa yhdistelmää vastaan voittaen historialliseti kaikki pelatut ottelut.

Sunnuntaina pikkuleijonat kohtaavat Robert Reichelin valmentaman Tshekin joukkueen ja voitolla joukkue varmistaa neljän maan turnauksen kakkossijan.

 

Otteluohjelma:
Pe 11.04.
16:30 Suomi - Venäjä     3-6
20:00 Ruotsi - Tshekki   2-3
La 12.04.
15:00 Venäjä - Tshekki   4-0
18:30 Ruotsi - Suomi     2-3
Su 13.04.
12:00 Tshekki - Suomi
15:30 Ruotsi - Venäjä

 

 

Olet nyt

Lisää U16-uutisia

Etsi sivustolta