sunnuntai, 30 joulukuu 2012 11:57

U16: Hyvää oppia

Kirjoittanut Max Kolu
U16: Hyvää oppia Max Kolu

Tappio turnauksessa tuli joukkueelle ikävään aikaan. Se nimittäin tarkoittaa, että edessä on finaalin sijaan pronssiottelu.

Välierä Grenadiers AAA:ta vastaan päättyi tappioon lukemin 3 – 6. Vastustaja pelasi kovaa fyysistä peliä ja tuntui, että Suomi ei oikein missään vaiheessa saanut omaa vauhdikasta peliä täysin rullaamaan. – Pelinopeus ja tilannekovuus oli kova haaste. Kiekollinen pelaaminen oli kovassa vauhdissa hieman huolimatonta, joten useat hyvät hyökkäysaihiot kaatuivat ennen varsinaista maalintekotilannetta, kommentoi Kalle Kaskinen taiston tauottua.

 

Vastustajan epäpuhtaan taklauksen alle jäänyt Jonne Tammela joutui jättämään kentän lievän aivotärähdyksen vuoksi, joka sitten hieman sekoitti peluuttamista, mutta tekosyitä on turha lähteä sen enempää luettelemaan. Omiin meni enemmän maaleja kuin mitä saatiin toiseen päähän tehdyksi ja se ratkaisee. Suomen maaleista vastasivat Veeti Vainio, Sebastian Aho ja Jarkko Parikka. Maalia ottelussa vartioi Veini Vehviläinen. Suomen parhaana palkittiin hyvin maalinedustalla kanadalaisia puolustajia vastaan paininut Joonas Niemelä. Laukaukset menivät vastustajan eduksi 39 – 31.

 

Tämä ottelu oli oiva osoitus kanadalaisten voitontahdosta. Muuten ehkä hieman alavireisesti turnauksessa esiintynyt vastustaja pelasi hyvän pelin juuri oikeaan aikaan. Tällä pelillä oli merkitystä ja sen kanadalaiset oivalsivat suomalaisia paremmin. ”Olet juuri niin hyvä kuin viimeinen pelisi”, on joku viisas joskus todennut. Ei koskaan saisi luulla mitään eikä arvioida vastustajia aiemman perusteella. Siinä on pelaajilla oppimisen paikka tulevia pelejä ja vuosia silmällä pitäen.

 

Sunnuntaina on nopeasti edessä taas uusi ottelu ja olisi hienoa saada turnaukselle voittoisa päätös. Pelaajalle on aina mukavaa päästä tappion jälkeen mahdollisimman nopeasti pelaamaan uusi peli ja näyttämään todellinen tasonsa. Se on selvää, että taso vaihtelee varsinkin nuorilla pelaajilla ja nyt on hyvä tilaisuus osoittaa miten pojat reagoivat tappioon, kuinka käsittelevät sen ja millä sykkeellä esiintyvät viimeisessä ottelussa. Kysyttäessä päävalmentajalta voitonavaimia päätöskoitokseen, hän totesi:

- Pronssiottelussa pitää pystyä syöttämään laadukkaammin kovan paineen alla ja hyökkäyspelaamisen pitää olla määrätietoisempaa maalia kohti pelaamista.

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta