perjantai, 23 elokuu 2019 19:46

Suomen tytöille niukka tappio Jihlavassa

Kirjoittanut
Suomen tytöille niukka tappio Jihlavassa Virpi Aralinna

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue taipui niukkaan 3-2-jatkoaikatappioon emäntämaa Tshekille Jihlavan neljän maan turnauksessa.

Suomen kapteeni Kiira Yrjänen löysi tappiosta huolimatta hyviäkin asioita ottelusta.

- Pelasimme ihan hyvin pelin, mutta pienet asiat ratkaisivat ottelun. Meillä oli paikkamme, mutta nyt pomppi kaverille.

- Paljon ensikertalaisia, mutta ylpeä voi olla, sillä jännitys ei näkynyt. Pidimme vauhtia pelissä ja pysyimme hyvin kiekossa – vain maalit jäivät puuttumaan, Yrjänen kertoo.

Suomen valmentaja Mira Kuisma oli joihinkin asioihin tyytyväinen mutta löysi myös parannettavaa.

- Tiukka peli, maalin peli. Mutta tuolla jäähymäärällä ei pysty välttämättä taistelemaan kansainvälisen pelin voitosta, joten lauantaina ja sunnuntaina pitää pystyä pysymään pois boksista.

- Hyvä ja vauhdikas peli. Paljon olimme opetelleet uusia asioita. Niistä osa näkyi, mutta osassa on vielä tekemistä. Nuorella joukkueella olemme liikkeelle, ja siihen nähden todella ennakkoluulotonta pelaamista – ylpeä saa olla pelaajista.

Maalintekoon Kuisma kaipasi kuitenkin terävyyttä ja totesi, että maalinteon tukitoimia ja kaksinkamppailupelaamista pitää pystyä petraamaan. Onnistujista päävalmentaja nosti esiin pari nimeä.

- Maalivahtipeli oli hyvää (Aino Laitinen) ja nuorista 05-ikäluokan Sanni Vanhanen pelasi todella ennakkoluulottoman ja hyvän pelin.


Tshekki – Suomi 3-2 (2-1, 0-0, 0-1, 1-0) ja

Suomen maalintekijät:
1-1 Havana Oona
2-2 Tervonen Nea

Torjunnat:
Aino Laitinen 10+8+3+0=21
Julie Pejsova 6+11+11+3=31

Suomen ottelut Jihlavassa jatkuvat lauantaina, Suomi saa klo 15.30 käynnistyvässä ottelussa vastaansa Venäjän. Ottelusta ei ole järjestäjien toimesta tarjolla verkkolähetystä.

Olet nyt

Lisää Tyttöleijonien uutisia