maanantai, 08 tammikuu 2018 12:08

Joukkueenjohtajan raportti: Suomi Sveitsiä parempi maalein 2-3 - Tyttöleijonat varmisti puolivälieräpaikan

Kirjoittanut Jukka Wallius
Joukkueenjohtajan raportti: Suomi Sveitsiä parempi maalein 2-3 - Tyttöleijonat varmisti puolivälieräpaikan Emma Palmroth

Tyttöleijonat kohtasi MM-kisojen alkusarjan toisessa ottelussaan sunnuntaina Sveitsin - ottelu päättyi Suomen eduksi lukemiin 2-3 (1-1, 1-0, 0-2).

Suomi tuli Sveitsi-ottelun ensimmäiseen erään hyvällä liikkeellä ja siirtyi heti alussa hienon hyökkäyksen päätteeksi 1-0-johtoon. Maalin viimeisteli Elisa Holopainen ja syöttöpiste kirjattiin Viivi Vainikalle. Erä oli tasainen ja molemmat joukkueet saivat luotua hyviä maalipaikkoja. Suomella oli hankaluuksia riistää kiekko omalla puolustusalueella, minkä takia Sveitsi pääsi pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä Suomen päädyssä. Sveitsi saikin tasoitettua pelin ylivoimalla ja erätauolle siirryttiin 1-1-tilanteessa.

Toinen erä oli varsin rikkonainen ja Suomelle tuomittiin viisi kahden minuutin jäähyä. Sveitsin ylivoimapeli oli hyvää ja tuottikin lopulta tulosta: Sveitsi pääsi sivaltamaan maalinedustalta maalin Suomen verkkoon. Sveitsillä oli paikkoja tehdä useampikin maali, mutta Suomen parhaana pelaajana palkittu maalivahti Sanni Ahola seisoi viimeisenä lukkona ja pelasti Suomen lisätakaiskuilta.

Kolmanteen erään kentälle luisteli omaan joukkueeseen luottavainen tyttöleijonalauma, joka vyörytti pelin väkisin Sveitsin maalia kohti. Kova yritys palkittiin, kun Julia Liikala pääsi iskemään kiekon ohi Sveitsin maalivahdin ja tasoittamaan pelin kolmannen erän alkuminuuteilla. Syöttöpisteen maaliin saivat Elisa Holopainen ja Nelli Laitinen. Kolmas erä eteni Suomen komennossa ja peli pyöri jatkuvasti Sveitsin alueella. Erän puolivälin jälkeen Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa, jonka lopussa Viivi Vainikka laukoi kiekon näyttävästi yläkulmaan.

Loppuerän Tyttöleijonat pelasi varmasti ja päättäväisesti eikä Sveitsille tarjoutunut mahdollisuuksia tulla tasoihin. Tyttöleijonat näytti kolmannessa erässä, mikä joukkueen taso tällä hetkellä on. Ottelu päättyi Suomen hyväksi lukemiin 2-3 ja voitolla Tyttöleijonat varmasti puolivälieriäpaikan.

Alkusarjaa on pelaamatta vielä yhden ottelun verran. Maanantaina joukkueet viettävät välipäivää, tiistaina klo 18.30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Suomi kohtaa Tshekin, jolla on tilillään kahdesta aiemmasta ottelusta voitto ja tappio. 


Kirjoittaja on Tyttöleijonien joukkueenjohtaja.