perjantai, 09 tammikuu 2015 01:09

Ruotsi kaatui lukemin 3-1 - Tyttöleijonat puolivälieriin MM-kisoissa

Suomen maalintekijät: Nea Katajamäki (vas.), Sanni Hakala ja Anniina Kaitala. Suomen maalintekijät: Nea Katajamäki (vas.), Sanni Hakala ja Anniina Kaitala.

Suomen kolmas ja alkulohkonsa viimeinen ottelu oli B-lohkoa johtavaa Ruotsia vastaan. Voitto Ruotsista varmisti Suomelle paikan puolivälierissä.

Ottelu alkoi varsin vauhdikkaalla temmolla, tilanteita nähtiin molemmissa päissä pitkin ensimmäistä erää. Suomi pääsi ylivoimalle erän puolessavälissä, mutta ei onnistunut hyödyntämään tilannetta. Ruotsi vuorostaan pääsi kokeilemaan ylivoimaa erän loppupuoliskolla ja onnistui. Ruotsin joukkueen kapteeni Jessica Adolfsson laittoi kiekon verkkoon ja vei Ruotsin ottelussa 1-0-johtoon. 

Toinen erä jatkui samalla temmolla, peliä mentiin päästä päähän huimalla vauhdilla. Suomi pääsi jälleen ylivoimalle erän puolessavälissä. Tällä kertaa se tuotti tulosta ja Suomi tuli tasoihin. Maali merkittiin Nea Katajamäelle ja syöttöpiste Anni Hietaharjulle.

Viisi minuuttia maalin jälkeen Suomi pääsi jälleen ylivoimalle ja onnistui ottamaan ottelun johdon. Maalista vastuussa oli Sanni Hakala, jolle maali oli kisojen kolmas.

Suomi jatkoi maalitehtailuaan, tällä kertaa maali tuli varsin erikoisesta tilanteesta. Suomi oli alivoimalla ja Anniina Kaitala yritti purkaa kiekkoa pois omalta alueeltaan, mutta se päätyikin Ruotsin maalivahdin ohi ja maaliin. Kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 3-1.

Kolmannessa erässä ei enää lisämaaleja nähty. Peli jatkui kuitenkin kiihkeänä loppuun asti.

Suomen puolivälierävastustaja varmistuu yön ottelussa USA-Venäjä.

Kirjoittaja on Leijonat-toimituksessa työharjoittelussa.