sunnuntai, 30 maaliskuu 2014 13:42

N18: Venäjä oli riistää Kanadalta finaalipaikan - MM-välierissä hurjia torjuntamääriä

Kirjoittanut

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-finaalissa kohtaavat Kanada ja USA. Pronssimitalien kohtalon ratkaisevat Venäjä ja Tshekki. Mitalipelit pelataan sunnuntaina.

Lauantaina iltapäivällä pelatussa ensimmäisessä välieräottelussa Venäjä piinasi Kanadaa loppuun asti - ja vähän ylikin. Ottelun ainoa maali saatiin nimittäin vasta jatkoajalla, kun Kanadan kapteeni Lauren Wildfang ohitti Venäjän maalivahdin Valeria Tarakanovan.

Taranakova oli Venäjän selviytymistaistelun ruumiillistuma. Hän torjui ottelussa peräti 69 laukausta - Venäjän kannalta valitettavasti se 70:s oli liikaa.

Myöhäisemmässä välieräottelussa USA kaatoi Tshekin luvuin 3-1. Yhdysvaltalaiset ratkaisivat ottelun kolmannen erän avauspuolikkaalla iskemällä 2-1- ja 3-1 -maalit.

Helppo ei ollut lauantai Tshekin maalivahdillekaan - Klara Peslarova torjui 58 kertaa. Toisessa kenttäpäädyssä Kaitlin Burt ehti kiekon tielle vain kahdeksan kertaa, mutta se riitti voittoon.

Kisaemäntä Unkarin turnaus sai murheellisen lopun, kun Japani passitti unkarilaiset Divisioonaan suoraan kahdessa ottelussa. Torstaina Japani oli parempi 4-3, lauantaina luvut olivat 6-0.

Koska karsinnassa ei kolmatta peliä tarvita, MM-turnaus huipentuu sunnuntaina kahteen mitaliotteluun.