×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 7931

lauantai, 05 tammikuu 2013 20:41

Kanadan tytöt juhlivat maailmanmestaruutta

Kirjoittanut
Kanadan tytöt juhlivat maailmanmestaruutta Marko Hannula

USA:n ja Kanadan välinen finaaliottelu oli kaikilla mittareilla mitattuna koko MM-kisojen laadukkain mittelö. Joukkueet pelasivat vauhdikkaan ja taidokkaan kiekko-ottelun, josta muodostui todellinen jännitysnäytelmä Kanadan venytettyä ottelun ratkaisu jatkoajalle vain 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Finaali oli ensimmäisistä luistimenpiirroista lähtien viihdyttävä ja tasaväkinen kamppailu. Joukkueet liikuttivat kiekkoa vauhdikkaasti ja taidokkaat syöttöketjut seurasivat toisiaan. USA oli avauserässä hivenen niskan päällä ja tummapaitojen hallinta kantoi hedelmää kaksi minuuttia ennen erän loppua. USA:n Jennifer Ryan iski kiekon vastustamattomasti ohi Kanadan maalilla seisseen Kimberly Newellin.


Toisessa erässä USA:n hienoinen hallinta sai jatkoa. Useita todellisia huippupaikkoja rakentaneet yhdysvaltalaiset saivat Heinolan jäähallin yleisön ajoittain haukkomaan henkeään. Kanadan erän paras maalipaikka syntyi USA:n harhasyötöstä, jonka seurauksena kanadalaiset pääsivät yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä. USA:n maalivahti Sidney Peters kuitenkin torjui läheltä ammutun laukauksen.

Päätöserä oli ottelun eristä tasaisin. Kummallakin joukkueilla oli tasakentin useita huippupaikkoja, mutta maalivahdit olivat erinomaisessa vireessä. Kanada haki aivan ottelun lopussa tasoitusta ilman maalivahtia ja onnistuikin hurjan pyörityksen päätteeksi vain runsaat 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.


Ottelun ratkaisu löytyi jatkoajalta nopeasti. Jatkoajan ensimmäinen huippupaikka siunaantui USA:lle, mutta heti seuraavasta hyökkäyksestä Kanada rankaisi. Kanadan Karly Heffernan:in maali ajassa 60:58 käynnisti Kanadan mestaruusjuhlat.

Kanadan maalilla upean ottelun torjunut Kimberly Newell oli MM-kullan ratkettua riemuissaan.

- Meitä koeteltiin tänään, mutta nousimme upeasti kolmannessa erässä. Itse keskityin vain tekemään parhaani ja yritin torjua jokaisen laukauksen mahdollisimman hyvin. Kun kiekko jatkoajalla meni USA:n maaliin en ollut uskoa silmiäni. Hetken aikaa mietin onko se todella maali ja olemmeko nyt varmasti voittaneet. Nyt olo on aivan uskomaton, Newell hekumoi.

Kanadan päävalmentaja Jim Fetter näki itseluottamuksen ratkaisseen ottelun valkopaitojen eduksi.

- Usko omaan peliimme oli tänään vankkumaton. Alussa luistin ei liikkunut aivan riittävästi, mutta kun aloimme tehdä todella töitä syntyi myös tulosta. Olemme tehneet pitkään töitä ja olimme tänään myös fyysisesti todella vahvoja, kanadalaisluotsi Fetter summasi.