×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 26132

lauantai, 05 tammikuu 2013 16:24

Ruotsille tyttöjen MM-pronssi

Kirjoittanut
Ruotsille tyttöjen MM-pronssi Marko Hannula

Ruotsi ja Suomen mitalipeleistä tiputtanut Tshekki kohtasivat tyttöjen MM-kisojen pronssitaistossa Heinolassa. Ruotsi ratkaisi ottelun jo reilussa kymmenessä minuutissa tehden kolme osumaa. Loppunumerot olivat Ruotsille 4-0.

Ruotsi aloitti murskaavasti mennen johtoon jo vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Maalin teki Linnea Hedin yhden ylivoimalla. Toinen syntyi reboundista, kun Isabell Palm seurasi tilanteen loppuun ja siirsi irtokiekon maalin kulmalta verkkoon. Kolmas Ruotsin maaleista syntyi, kun kiekko jäi pyörimään Tshekkivahdin eteen ja keltapaidoista Malin Hoglund oli valppaana paikalla.

Toisessa erässä Tshekki ei onnistunut kaventamaan muutamista hyvistä paikoista huolimatta. Ruotsi lisäsi johtoaan reilu kolme minuuttia ennen erän loppua. Michelle Lowenhielm kuljetti kiekon omalta maaliltaan saakka ja muutti lukemat 4-0:aan vahvan nousunsa päätteeksi.

Kolmas erä ei muuttanut ottelun kulkua. Ruotsi kontrolloi peliä, eikä päästänyt Tshekkiä mukaan voittotaisteluun. Lisämaaleja ei enää nähty ja 4-0 tuloksella pronssimitalit ripustettiin ruotsalaistyttöjen kaulaan ottelun päätteeksi ja joukkue aloitti mitalitanssinsa. 

”Suomen olisi pitänyt olla tässä ottelussa”

Ruotsin päävalmentaja Henrik Cedergren piti tiukkaa puolustuspeliä pelin ratkaisseena tekijänä. Loukkaantumisten vuoksi kesken kisojen mukaan kutsuttu maalivahti Minatsu Murase pelasi myös hyvin ja piti nollan. Yksi joukkueen päivän teemoista oli ”Tee töitä!”.

- Olimme hieman väsyneitä eilisestä pelistä, mutta olimme vahvoja siitä huolimatta. Olen onnellinen mitalista ja onnellinen tyttöjen puolesta. Totta kai toivoimme pelaavamme päätöspelissä kullasta, mutta emme ole vielä sillä tasolla. Suomen olisi pitänyt olla tässä ottelussa, sillä mielestäni Ruotsi ja Suomi ovat tällä tasolla ne kolmanneksi ja neljäksi parhaat maat, pohti Cedergren tyytyväisenä omiensa tulokseen.