×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 26132

perjantai, 04 tammikuu 2013 16:45

Tyttöleijonat MM-kisojen viidensiä

Kirjoittanut
Emma Nuutinen viimeisteli ottelussa tehot 1+2. Emma Nuutinen viimeisteli ottelussa tehot 1+2. Marko Hannula

Tyttöleijonat saapuivat ensimmäistä kertaa MM-turnauksen aikana pelaamaan Vierumäen halliin, kun Heinolassa pelattavat mitalipelit lipsuivat tassuista puolivälierässä. Sijoitustaistelussa viidennestä sijasta Suomi voitti Unkarin 3-1 ja päätyi kotikisoissaan samalle sijalle kuin vuosi aiemmin Tshekeissä pelatussa turnauksessa.

Unkarilla oli hyvä ote peliin ottelun alussa. Unkarin hyökkääjät Alexandra Huszak ja Reka Dabasi pääsivät kertaalleen jopa Kiira Laineen kanssa kaksin maalille. Suomalaisvahti peitti kuitenkin nämäkin yritykset varmasti, kuten muutkin vaaratilanteet. Ensimmäinen erä mentiin ilman maali- tai rangaistusmerkintöjä.

Suomen maaliahne hyökkääjä Emma Nuutinen aloitti maalinteon upealla taidonnäytteellä toisen erän alussa. Maalin jälkeen Suomi jatkoi myllytystä Unkarin maalin ympärillä ja luukulta kiekon runnoi sisään Jenna Suokko. Unkari ei jäänyt maalia murehtimaan, vaan teki kavennuksen heti seuraavasta hyökkäyksestä, viimeistelijänä Huszak.

2-1 -tilanteessa edetään aina ottelun viimeiselle viidelle minuutille. Tuolloin Suomen Sanni Hakala viimeisteli loppulukemat 3-1, mikä toi tullessaan turnauksen viidennen sijan.

Suomen päävalmentaja Juuso Toivola kommentoi päivän ottelua seuraavasti:

- Ottelusta tuli niin vaikea kuin pelkäsinkin. Taustalla oli vielä eilisen päivän tappio ja harmitus. Teemana tänään oli ”Sisuunnu!” ja kyllä pelaajat sisuuntuivatkin. Luotin koko ajan, että voitto tulee.

Koko turnauksen tulokseen Toivola ei ollut tyytyväinen.

- Kyllä tunteina on harmi ja pettymys. Odotukset olivat mitalipeleissä ja odotuksiin nähden ei onnistuttu. Myöskin edellytykset olivat tällä joukkueella mitalipeleihin.

- Nyt vain lisää henkilökohtaista taitoa ja taktiikkaa, sekä kovempaa kuntoa pelaajille ja eteenpäin uralla.

Noin puolet joukkueen pelaajista on ikänsä puolen potentiaaleja myös ensi vuoden 18-vuotiaiden MM-joukkueeseen.

Suomen parhaina pelaajina turnauksessa palkittiin maalivahti Eveliina Suonpää, puolustaja Anna Kilponen ja hyökkääjä Emma Nuutinen.