×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 7931

torstai, 03 tammikuu 2013 22:51

Tyttöleijonaluotsi Toivola: ”Voitonnälkää on jäljellä”

Kirjoittanut
Tyttöleijonaluotsi Toivola: ”Voitonnälkää on jäljellä” Marko Hannula

Suomi päättää tyttöjen MM-kotikisansa sijoitusotteluun Unkaria vastaan. Vierumäellä perjantaina pelattavassa ottelussa joukkueet taistelevat MM-kisojen viidennestä sijasta. Päävalmentaja lupaa kaukaloon pystypäisen leijonalauman.

Tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-kisat ovat edenneet ratkaisuvaiheeseen. Ensimmäisenä loppusijoituksensa pääsevät ratkaisemaan Suomi ja Unkari, jotka iskevät yhteen Vierumäellä perjantaina klo 14.00. Tyttöleijonilla on näin mahdollisuus uusia viime vuoden MM-kisoissa saavutettu viides sija.


MM-kisojen ensikertalaista Unkaria voidaan jo tässä vaiheessa tituleerata kisojen yllättäjäksi. Saksan selättäminen ja karsintojen välttäminen ovat merkittäviä saavutuksia vielä melko nuorelle tyttökiekkomaalle. Unkarin pirteistä otteista huolimatta Leijonat lähtevät sijoitusotteluun selkeinä ennakkosuosikkeina. Joukkueet kohtasivat toisensa jo alkusarjassa ja tuolloin Suomi lunasti puhtaan 4-0-voiton.


Suomen päävalmentaja Toivola kertoo joukkueen latautuneen Unkarin kohtaamiseen intensiivisen harjoituksen ja palaverin kautta.
- Sanotaan niin, että hiki hävittää huolet. Meillä oli kunnon hikijääharjoitus ja hyvä palaveri, jossa joukkue päätti, että huomenna laitetaan vielä itsemme täysillä likoon. Huomenna päättyy projekti, jota ollaan oltu rakentamassa 255 päivää ja sen projektin me haluamme päättää voittoon, Toivola valottaa.


Voitonnälkä löytyy Toivolan mukaan pitkästä projektista, mutta myös itsensä voittamisesta.
- Luottavaisena lähdemme kohtaamaan Unkarin. Olemme vuodattaneet Vierumäen jäälle monta hikipisaraa ja nyt me voimme ammentaa sieltä myös voimaa. Lähdemme voittamaan itseämme ja siinä samalla Unkarin joukkuetta. Ja täytyy muistaa, että viides sija on kuitenkin edelleen toiseksi kovin saavutus tyttömaajoukkueen historiassa. Ei sekään aivan pientä ole, Toivola kiteyttää.


Suomi-Unkari (sijoitusottelu 5.-6.) Heinolassa klo 14.00