×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 7931

keskiviikko, 02 tammikuu 2013 21:08

Tshekin tytöt puristivat Suomen ohi päätöserässä

Kirjoittanut

Tshekki latoi päätöserässä kolme maalia ja voitti neljännesfinaalin maalein 3-5. Suomi taisteli leijonan lailla päätöserässä, mutta joukkueen 3-5-kavennusosuma jäi lopulta laihaksi lohduksi. Suomi päättää MM-kotikisansa taisteluun viidennestä sijasta Unkaria vastaan Vierumäellä perjantaina.

Tyttöleijonat aloittivat neljännesfinaaliottelun todella vahvasti. Runsaassa kuudessa minuutissa Suomi siirtyi Venla Kotkaslahden ja Sanni Hakalan osumilla 2-0-johtoon. Erää sävyttivät lukuisat rangaistukset ja tämän käänsi edukseen Tshekki. Ennen avauserän päätöstä valkopaidat rankaisivat kahdesti ja tasoittivat ottelun.


Toisessa erässä Tshekin ote jatkui vahvana. Tshekki vyörytti kerta toisensa jälkeen vaarallisia hyökkäyksiä kohti Suomen maalia, mutta leijonavahti Eveliina Suonpää piti joukkuetta pystyssä. Lukuisista paikoista huolimatta Suonpää piti maalinsa koskemattomana koko toisen erän ajan.

Tshekin painostus kantoi hedelmää lopulta päätöserässä. Joukkue iski kiekon kahdesti Suomen verkkoon heti erän alussa ja siirtyi ottelussa 2-4-johtoon. Suomi sai aikalisänsä myötä lisää virtaa luistimiin, mutta voittoon asti se ei kantanut. Tshekki kaunisteli lukemia vielä yhdellä osumalla ja Sanni Hakala viimeisteli illan toisella osumallaan ottelun loppulukemat 3-5 noin viisi minuuttia ennen ottelun loppua.


Taiston tauottua Suomen päävalmentaja Juuso Toivola puntaroi ottelua.
- Aloitimme ottelun todella vahvasti, sitten jotakin tapahtui. Toisesta erästä selvisimme taistellen ja luotin kolmanteen erään kuin vuoreen. Niin vain kävi, että Tshekiltä löytyivät tänään ne huippuyksilöt, jotka tekivät paikoista maalit. Jostakin syystä me hieman löysäsimme kaasua ja teimme kentällä asioita, joita emme ole ennen tehneet, Toivola summasi.


Suomen turnaus jatkuu perjantaina Vierumäellä ottelulla Unkaria vastaan, panoksena on MM-kisojen viides sija. Tshekki jatkaa perjantaina pelattaviin semifinaaleihin.