×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 7931

keskiviikko, 02 tammikuu 2013 17:00

N18 MM: Ruotsi vaivatta semifinaaliin

Kirjoittanut
N18 MM: Ruotsi vaivatta semifinaaliin Marko Hannula

Ruotsalaiset päihittivät Unkarin maalein 4-0 ja etenivät semifinaaliin keskiviikon ensimmäisestä neljännesfinaalista. Keltapaidat ratkaisivat ottelun jo avauserässä, eikä Unkari kyennyt vahvaa Ruotsia enää tämän jälkeen horjuttamaan.

Kupletin juoni oli Ruotsin ja Unkarin kohtaamisessa lopulta jopa yllättävän selvä. Ruotsalaistytöt ottivat pelin hallintaansa heti avauserässä, eikä Unkari päässyt missään vaiheessa toden teolla uhkaamaan Ruotsin voittoa. Keltapaidat viimeistelivät voittoon tarvittavat osumat avauserässä ja keskittyivät tämän jälkeen kurinalaisesti puolustamaan johtoasemaansa.


Unkari oli kaukalossa jälleen yritteliäs, mutta tiivis turnaustahti ja kovatasoiset ottelut näyttivät jo hieman painavan joukkueen jaloissa. Viimeinen terävyys oli joukkueen otteista poissa ja varsinkin hyökkäyspään ratkaisut tuottivat unkarilaisille vaikeuksia. Omaa kieltään pelin kenttätapahtumista kertovat ottelun torjunnat, joita Ruotsin Minatsu Muraselle kertyi kaiken kaikkiaan vaatimattomat 11 kappaletta.


Päätöserässä Unkari laukoi aiempaa hanakammin, mutta Murase Ruotsin maalilla oli tyttö paikallaan ja piti verkkonsa koskemattomana. Pelin päätöslukemista vastasi lopulta ruotsalaishyökkääjä Veronica Hummelgard, joka viimeisteli ylivoimalla joukkueensa neljännen ja viimeisen osuman. Voitolla Ruotsi jatkaa semifinaaleihin, jotka pelataan perjantaina Heinolassa.