sunnuntai, 01 tammikuu 2012 14:38

Tyttöleijonien päävalmentaja Toivola: "Jäähyjä vältettävä jatkossa"

Kirjoittanut JOUKKUEENJOHTAJA SAMI PIILIKANGAS

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Juuso Toivola kiitteli joukkueensa taisteluilmettä, mutta harmitteli jäähyjä voitokkaan MM-avauksen jälkeen. Tässä joukkueenjohtaja Sami Piilikankaan otteluraportti Saksa-pelistä!

Joukkueenjohtajan peliraportti:
Suomi - Saksa 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
 
Ensimmäisessä erässä Saksa oli paremmin liikkeellä luoden hyviä maalintekotilanteita. Suomen ottamat neljä jäähyä ensimmäiseen erään ei helpottanut kuormaa. Suomi kuitenkin puolusti loistavasti ja selvisi tilanteista. Erän ainokaisen maalin teki Jenna Suokko, joka seurasi hienosti oman laukauksen tehden irtokiekosta maalin.
 
Toiseen erään Suomi lisäsi vauhtia ja paransi otteita. Erän ainokaisen teki siniviivalaukauksella Anna Kilponen. Saksallakin oli omat paikkansa erässä, mutta maalilla loistavasti pelannut Isabella Portnoj otti tarvittavat torjunnat.
 
Kolmannessa erässä Saksa painoi vimmatusti päälle hakien tasoitusta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Suomen tiukka puolustus oli luja ja kesti Saksan rynnistykset. Suomi lisäsi vielä johtoa Suvi Ollikaisen maalilla.
 
Suomen joukkueen päävalmentaja Juuso Toivola:
- Arka ja sekava ensimmäinen erä. Jäähyjä tulee välttää jatkossa, tänään niitä tuli liikaa. Joukkueessa oli koko ottelun ajan loistava taisteluilme ja tahto voittaa ottelu.  
 
Suomen maalit:
16:01 Jenna Suokko                          
32:52 Anna Kilponen
47:05 Suvi Ollikainen

Suomen jäähyt:
7 x 2 min.

Suomen kentälliset:

Vainionpää - Kotkaslahti - Ollikainen
Koivisto - Kilponen

Suokko - Alanko - Rantanen
Valkjärvi - Uppgård

Nuutinen - Tulus - Ritari
Viitasuo - Lindholm

Tanskanen - Maamäki

Portnoj
(Ranne)