torstai, 06 tammikuu 2011 02:32

Päävalmentaja Toivola: "Saimme mitä ansaitsimme, mutta matka jatkuu"

Kirjoittanut SAMI PIILIKANGAS

suomi-vaakuna.png

"Työ tekijäänsä kiittää. Tänään joukkue oli valmis voittamaan ja sai mitä ansaitsi. Hieno palkinto kauden aikana tehdystä työstä", sanoo alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Juuso Toivola joukkueenjohtajan peliraportissa.


Joukkueenjohtajan peliraportti: Ruotsi-Suomi 2-3 ja. (0-0, 1-2, 1-0, 0-1)

Suomi voitti Ruotsin puolivälieräottelussa ja varmisti historiallisen välieräpaikan MM-turnauksessa.

Suomen ja Ruotsin välisestä ottelusta ei puuttunut tunnelmaa. Molemmat joukkueet loivat vaarallisia tilanteita läpi ottelun. Ensimmäiseen erään ei saatu maaleja.

Toinen erä alkoi Suomen kannalta tehokkaasti. Heti erän alkuun Suomi teki maalin, maalintekijänä Noora Tulus. Ruotsi pääsi kuittaamaan Suomen johdon erän loppuun. Suomi jatkoi vahvaa pelaamista läpi erän. Luistelu ja tahto palkittiin lisämaalilla. Maali syntyi hienolla ohjauksella maalin edestä, osuma merkattiin Venla Kotkaslahdelle.

Kolmas erä oli kahden joukkueen tiukkaa vääntöä. Molemmat joukkueet saivat hyviä tilanteita ja molemmat maalivahdit tekivät hyviä torjuntoja. Ruotsi pääsi tasoittamaan erän puolivälissä pelin tasoihin.

Ottelun loppu oli hermostunutta peliä molemmilta, joista Suomella oli paremmat mahdollisuudet mennä johtoon ja voittoon. Ottelu päättyi tasalukemiin ja ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Jatkoaika alkoi Suomen ylivoimalla. Suomella oli loistavat mahdollisuudet ratkaista peli jo ylivoimalla, mutta kiekkoa ei saatu sisään. Ajassa 61:46 Suomi loi kovan paineen Ruotsin päähän ja maalinedusta tilanteen päätteeksi Saana Valkama runnoi maalin sisään ja Suomi voitti.

Huomenna turnauksessa on vapaapäivä peleistä, perjantaina Suomi kohtaa Kanadan välierässä, josta voittaja matkaa jatkaa finaaliin.

Suomen Tyttöleijonien päävalmentaja Juuso Toivola:
- Työ tekijäänsä kiittää. Tänään joukkue oli valmis voittamaan ja sai mitä ansaitsi. Hieno palkinto kauden aikana tehdystä työstä. Saimme mitä ansaitsimme, mutta matka jatkuu.

Suomen maalit:                         
1-0  20:50  Tulus (Rantanen, Ollikainen)        
2-1  35:55  Kotkaslahti (Kilponen)
3-2 ja.  61:46  Valkama (Rantanen, Pietikäinen)

Suomen jäähyt:
7 x 2min

Suomen kentälliset:
Tapani - Heikkinen - Valkama
Rahunen - Kilponen

Ollikainen - Tulus - Rantanen
Pietikäinen - Nurmesniemi

Tanninen - Kotkaslahti - Suokko
Raitala - Nurmesniemi

Alanko
                        
Portnoj (Ranne)