perjantai, 10 heinäkuu 2015 20:55

Rullaleijonien Kari Lohtanderin mukaan finaalissa on pystyttävä parempaan: ”Nyt pienet asiat kuntoon!”

Kirjoittanut
Kari Lohtander. Kari Lohtander. Pasi Mennander

Kolmetoista ei ole epäonnen luku hyökkääjä Kari Lohtanderille. Hänen rullakiekkouransa 13. MM-turnaus huipentuu nimittäin MM-finaalissa, mutta tiukille se lopulta meni. Slovakia piinasti Suomea semifinaalissa voittomaalikisaan asti.

- Ottelun alku oli hyvin kontrollissamme, mutta vastustajan maalivahti piti pelin tiukkana. Sitten saimme jäähyn, jonka jälkimainingeissa tuli maali omiin, Lohtander kertasi ottelua.

- Kahden maalin johtoasemassa olisi kiekon pitäminen ja kontrolli pitänyt, mutta lähdimme hyökkäämään. Kaveri iskikin seuraavat kaksi maalia ja sitten olimmekin jo paniikissa, konkari hymähti.

- Ottelun lopussa saimme taas pelistä kiinni ja jatkoaika oli ihan meidän. Voittomaalikisassa sitten kävi hyvin, luojan kiitos.

- Jatkoajalla ja rankkarien aikana ehti tulla jo pelonsekaisiakin tunteita. Luotin kuitenkin maalivahtiimme (Sasu Hovi) ja että jätkät tekevät tarvittavat uunit. Niin onneksi kävikin.

Lohtanderin mukaan joukkueen pitää pureksia tarkoin semifinaalin anti.
- Tämä on nyt kasvun paikka. Huomasimme, ettei missään kohtaa voi lähteä soitellen sotaan. Jos taktiikka pettää, tulee heti ongelmia. On maltettava jauhaa omaa systeemiä ja pitää kiekkoa.

Mitä semifinaalista viedään mukaan finaaliin?
- Negatiiviset asiat on ehdottomasti korjattava. Lisäksi on viilattava pienet asiat kuntoon. Maalinteon vaikeudet olivat vastustajan maalivahdin hyvyyttäkin, mutta meidän on laitettava paikoista paremmin kiekkoa sisään ja puolustettava tarkemmin.

Suomi voitti Slovakian maalein 4-3. Rullaleijonat pelaa MM-finaalissa Hakametsässä lauantaina kello 20 alkaen. Vastustaja on voittajat semifinaaliparista Kanada-Ruotsi.