perjantai, 06 kesäkuu 2014 19:08

Otteluraportti: Voitontahtoinen Suomi jyräsi MM-finaaliin - "Vatsa ei ole vielä täynnä"

Kirjoittanut Teemu Vanhala
Lopuksi kuunneltiin "Maamme". Lopuksi kuunneltiin "Maamme".

Suomi pelaa lauantaina rullakiekon maailmanmestaruudesta. MM-välierässä perjantaina kaatui Ruotsi. Tässä joukkueenjohtaja Teemu Vanhalan raportti!

Rullakiekon MM-kisat Pardubice, CZE
6.6.2015
MM-välierä
Suomi-Ruotsi 4-2 (0-0,1-0,2-0,1-2)

Suomi selvitti tiensä rullakiekon MM-kisojen loppuotteluun voittamalla Ruotsin maalein 4-2. Ottelun ensimmäinen erä oli alkusarjan maiden kohtaamisen tapaan tarkkailevaa peliä ja päättyi samoin maalittomana.

Toisessa erässä hyvällä pelipäällä ollut Markus Jokinen karkasi alivoimalla maalintekoon erän alussa ja siirsi Suomen ansaittuun johtoon. Maalin jälkeen Suomen peliote hieman herpaantui ja muuttui sekavaksi. Erässä ei kuitenkaan enempää maaleja nähty.

Kolmanteen erään Suomi tuli hyvin latautuneena ja voitontahtoisena. Kapteeni Jesse Saarinen vei Rullaleijonat ensin johtoon ajassa 28.36 ja reilu minuutti myöhemmin nähtiin hieno sommitelma, jossa Ossi Pellinen sai laittaa kiekon tyhjään maaliin Janne Laakkosen ja Mikko Pukan erinomaisesta esityöstä.

Neljännen erän alkuun Suomi sai hienon startin, kun Markus Jokinen karvasi ensin kiekon itselleen, läpiajoon ja kiekko varmasti maalin kattoon. Suomi jo turvallisen tuntuiseen 4-0-johtoon.

Kun vastassa on Ruotsi pitää peli pelata kuitenkin loppuun saakka. Kellossa 39.07 ja Marcus Nilsson teki hyvin pelanneen Sasu Hovin torjunnasta baseball-lyönnillä ilmasta kavennuksen.

Ruotsi teki toisen maalin ylivoimalla kun peliaikaa oli jäljellä 5.39. Loppuosa pelistä oli puolustustaistelua ja odotusta kumman hermot pitävät. Ruotsi sortui jälleen ylilyönteihin ja viimeisen minuutin Suomi sai pelata ylivoimalla eikä lisämaaleja nähty.

Suomen maalivahti 35 kertaa torjunut Sasu Hovi palkittiin Suomen parhaana pelaajana ja Markus Jokinen koko turnauksen parhaana rullaleijonana.

Päävalmentaja Timo Nurmberg myhäili tyytyväisenä ottelun jälkeen.
- Joukkue pelasi hyvin oman pelisysteemin mukaan. Vatsa ei ole vielä kuitenkaan täynnä, tokaisi tyytyväinen päävalmentaja ja suuntasi katseensa huomiseen finaaliin toisen välieräparin USA-Kanada voittajaa vastaan.

Ottelun tilastot IIHF:n sivuilla