perjantai, 06 kesäkuu 2014 00:51

Otteluraportti: Unelma-alku siivitti Rullaleijonat voittoon MM-puolivälierässä - "Tarkkaavaisena Ruotsin kanssa"

Kirjoittanut Teemu Vanhala

Suomi pelaa mitaleista rullakiekon MM-kisoissa. Torstaina Rullaleijonat murjoi puolivälierissä Iso-Britannian maalein 7-2. Tässä joukkueenjohtaja Teemu Vanhalan raportti!

Rullakiekon MM-kisat Pardubice, CZE
05.06.2014
Suomi - Iso-Britannia 7-2 (3-0,3-1,1-1,0-0)

Suomi sai puolivälieräotteluun unelma-alun, kun Juho Joki-Erkkilä ohjasi ottelun avausmaalin jo 16 sekunnin jälkeen Markus Jokisen syötöstä.

Suomi hallitsi ottelua alusta alkaen ja painostus tuotti uudelleen tulosta ajassa 4.15, kun Kim Strömberg onnistui maalinteossa Marko Virtalan syötöstä.

Ottelun tehokaksikko Jokinen - Joki-Erkkilä oli asialla vajaa minuutti myöhemmin ja Suomelle 3-0-johto avauseränjälkeen. Toinen erä oli ensimmäisen kaltainen Suomen tehdessä kolme osumaa kunnes Iso-Britannia pääsi avaamaan maalitilinsä Suomen ylivoiman aikana.

Kolmas ja neljäs erä oli enemmän tai vähemmän pelailua ja loppusummerin odottamista. Kolmannessa erässä molemmat tekivät yhden ja neljäs erä pelattiin ilman maaleja. Suomi jatkaa perjantaina pelattaviin MM-välieriin Ruotsia vastaan. Toisessa välierissä kohtaavat isäntämaa Tshekin pudottanut Kanada ja USA.

Päävalmentaja Timo Nurmberg oli ottelun alun kulkuun tyytyväinen.
- Kaksi ensimmäistä erää oli rullaleijonilta hyvää peliä ja sen jälkeen hieman säästeltiin jo huomiseen välierään.

- Huominen peli tulee nopeasti vastaan, joten alusta asti pitää olla tarkkaavaisena Ruotsin kanssa. Luottavaisin mielin huomista kohti, Nurmberg sanoi.

Ottelun tilastot IIHF:n sivuilla
 

To 05.06.2014
Puolivälierät:
Ruotsi  - Slovakia         12-1
USA     - Saksa             4-1
Tshekki - Kanada            5-6 VL
Suomi   - Iso-Britannia     7-2

Pe 06.06.2014
Välierät:
16:00 Suomi   - Ruotsi
18:00 USA     - Kanada