tiistai, 15 joulukuu 2020 10:50

Vuonna 2006 syntyneiden Pohjola-leiri siirtyy helmikuulta syyskuulle

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Vuonna 2006 syntyneiden Pohjola-leirin Leijona-vala luetaan syyskuussa. Vuonna 2006 syntyneiden Pohjola-leirin Leijona-vala luetaan syyskuussa. Silja Schemeikka

Poikien maajoukkuepolun ensimmäinen virstanpylväs, U15-ikäluokan kärkipelaajille vuosittain järjestettävä Pohjola-leiri on käynnissä olevan koronaviruspandemian vuoksi päätetty Jääkiekkoliiton liittohallituksen toimesta siirtää helmikuulta syyskuulle (28.9.-3.10.2021), U16-kauden alkuun.

Samalla leirin kestoa pidennetään viidestä päivästä kuuteen ja pelaajamäärää nostetaan 102 pelaajasta 136 pelaajaan, jotka jaetaan leirillä kahdeksaan joukkueeseen.

Muutokset mahdollistavat, että pelaajat ehtivät tekemään leirin aikana Suomi-kiekon testit. Painopisteajattelun mukaisesti ohjelmaan mahtuu jatkossa 3 vs. 3 -pienpelejä ja kokonaisuudessaan pelien määrä kasvaa.

- Yksi päivä lisää merkittävästi pelaajien mahdollisuutta päästä näyttämään taitojaan ja osaamistaan, nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen summaa.

Pohjola-leirin siirto syyskuulle tarkoittaa, että vuonna 2006 syntyneiden alueelliset Pikku-Pohjolat järjestetään viikolla 35. Tulevalle U16-ikäluokan päävalmentajalle siirto mahdollistaa osallistumisen Pikku-Pohjola-tapahtumiin, sillä talvella tehtävään valittava päävalmentaja aloittaa työnsä uuden kauden alkaessa keväällä.

Tammikuun Tulevaisuuden tähdet -tapahtuma puolestaan siirtyy vuodella eteenpäin ja toimii U16-maajoukkueikäluokan laajana kartoitustapahtumana. Tapahtumaan kutsutaan 60 kenttäpelaajaa ja kuusi maalivahtia.

Kokemukset määrittävät tulevien kausien ajankohdat

Kun kokemukset kauden 2021-22 tapahtumista on saatu ja käyty läpi, tehdään päätökset siitä, tuleeko nyt siirrettävien tapahtumien siirroista pysyviä.

- Uskomme, että näin voisimme rauhoittaa U15-ikäluokan toimintaa mm. turhan aikaisten seurasiirtojen osalta. Puoli vuotta antaa myös merkittävästi lisää aikaa pelaajien fyysiselle kehittymiselle ja kasvamiselle, perustelee Oikarinen sitä, miksi muutoksesta harkitaan pysyvää.

- Maajoukkuevalmennuksen kanssa olemme jo kauan keskustelleet siitä, että aika Pohjola-leirin ja ensimmäisten kansainvälisten pelien välissä on kohtuuttoman pitkä – aikataulun muutos vastaisi myös tähän haasteeseen.

U16-ikäluokan ensimmäinen kansainvälinen tapahtuma on lokakuussa pelattavat Saksa-ottelut.

Muutos syksylle tukisi myös erotuomareiden koulutusta. Leiri toimii tuomareiden koulutustapahtumana ja kauden alussa tapahtuma hyödyttää edessä olevaa kautta paremmin kuin kauden lopussa.

Tyttöjen kartoitusjärjestelmä pysyy samana, vain tapahtumien nimet vaihtavat paikkaa

Tyttöjen puolella kartoitusjärjestelmä noudattaa myös jatkossa aikataulullisesti aiemmilta vuosilta tuttua kaavaa. Tapahtumien nimet muutetaan vastaamaan poikien tapahtumia, näin tyttöjen ja poikien maajoukkuepolku lähtee käyntiin samoilla tapahtumilla.

Tyttöjen puolella toukokuun Pikku-Pohjolat aloittavat kartoituksen, elokuussa ohjelmassa on Pohjola-leiri. Tulevaisuuden tähdet -tapahtuma järjestetään seuraavana keväänä. 

Etsi sivustolta