lauantai, 02 maaliskuu 2019 17:06

Olli-Pekka Äijälä: ”Mailapelaaminen otettu nuorten maalivahtien painopisteeksi”

Kirjoittanut

Jääkiekkoliiton maalivahtien pääkouluttaja Olli-Pekka Äijälä, mitkä ovat suomalaisten maalivahtien vahvuudet ja näkyvätkö ne Pohjola-leirillä olevassa 2004-ikäluokassa?

- Maalivahtien vahvuudet ovat torjuntavalmius, liikkumisnopeus ja sijoittuminen. Osalla maalivahdeista näkyy paremmin, osalla heikommin, mutta kaikilla leirin maalivahdeilla nämä ominaisuudet näkyvät jollakin tavalla.

Näitä ominaisuuksia seurataan siis tarkasti Pohjola-leirillä. Näiden lisäksi kiinnitetään huomiota myös maalivahtien rohkeuteen pelata mailapeliä.

Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, uskaltaako maalivahti mennä maalin taakse pysäyttämään kiekkoja.

- Mailapelaamisessa olemme olleet vähän jälkijunassa verrattuna esimerkiksi Pohjois-Amerikkaan. Nyt se on kuitenkin ollut viimeiset kaksi vuotta yksi nuorten maalivahtien painopistealue

- Olemme käyneet maalivahtien ja maalivahtivalmentajien kanssa läpi, mistä maalivahdin mailapelaaminen alkaa, ja sehän alkaa jo valmiustilasta. Sen jälkeen tulevat jalkatyö, jonka avulla menet kiekkoja pysäyttämään ja se, millä mailaotteella pysäytät kiekon. Pysäytyksen jälkeen tulee katse, ja sen jälkeen pelin tuoma ratkaisu. 

Maalivahtien lisääntyneet mailapeliharjoitteet ovatkin Äijälän mukaan alkaneet tuottaa tulosta. 

- Mailapeliharjoitteita on lisätty aika paljon, ja se alkaa pikku hiljaa näkyä. Oikeita asioita näkyy jo monella maalivahdilla. Hyvä harjoittelu on siihen suurin syy.

 

Videolla Olli-Pekka Äijälä kertoo mm. minkälainen on nykyajan huippumaalivahti.

Olet nyt

Lisää Pohjola-leirin 2019 uutisia

Pohjola-leiri 2019

Pohjola-leiri vuosi vuodelta

  

Etsi sivustolta