maanantai, 24 helmikuu 2014 15:28

Pohjola-leiriltä eväitä Huippu-Pohjolaan

Kirjoittanut Toimitus
Päävalmentaja Tommi Niemelä (vas) ja valmentaja Lauri Merikivi aloittavat työnsä vuonna 2000 syntyneiden maajoukkueen parissa vuoden kuluttua. Päävalmentaja Tommi Niemelä (vas) ja valmentaja Lauri Merikivi aloittavat työnsä vuonna 2000 syntyneiden maajoukkueen parissa vuoden kuluttua. Jukka Salminen

Järjestyksessään 59. Jääkiekkoliiton Pohjola-leirien viikko käynnistyi sunnuntaina. Leiriviikon aloittaa Koulutus-Pohjola, jonka puitteissa Vierumäellä on sunnuntaista keskiviikkoon koolla vuonna 2000 syntyneen ikäluokan lupaavimmat kiekkoilijan alut kahdeksalta Suomen Jääkiekkoliiton alueelta. Yhteensä tämä tarkoittaa 180 pojan ryhmää.   

- Ohjelma on tiukka ja päivät pitkiä. Pohjola-leirille valituilta pelaajilta odotetaan täyttä panosta niin jäällä kuin oheisharjoitteissa mutta tarkoituksena on myös nauttia ja pitää hauskaa - siitä urheilussa on lopulta kysymys, kertoo Suomen Jääkiekkoliiton urheilutoimenjohtaja Timo Bäckman.
- Tänä vuonna Pohjola-leirillä on aivan oma latauksensa. Pojilla on tuoreena mielessä Leijonien hieno olympiaturnaus, mikä varmasti antaa lisää pontta harjoitteluun.

Viikon alkupään paikalla ovat vuonna 2000 syntyneet pojat, yhteensä 180 tulevaisuuden lupausta eri puolilta Suomea. Koulutus-Pohjolan nimeä kantavan leirin tarkoituksena on antaa pojille eväitä vuoden päästä edessä olevaan ikäkausimaajoukkueen valintahetkeen.
- Tästä ikäluokasta ei vielä suoriteta valintoja, vaikka heitä toki testataankin ja heidän otteitaan seurataan läpi tulevan talven. Toivottavasti mahdollisemman moni tulee kutsutuksi Vierumäelle myös ensi vuonna, jolloin vuorossa on tämän ikäluokan Huippu-Pohjola -leiri, Bäckman kertoo.

Pohjola-leirin ensimmäinen osio päättyy keskiviikkona, jolloin vuonna 2000 syntyneet tekevät tilaa vuotta vanhemmille tulevaisuuden Leijonille. 

 

KOULUTUS-POHJOLA -LEIRI 23.-26.2.2014
- mukana 180 vuonna 2000 syntynyttä, oman ikäluokkansa lupaavinta pelaajaa kaikilta Jääkiekkoliiton kahdeksalta alueelta
- jää- ja oheisharjoittelua, testejä ja pelejä kymmenen joukkueen ryhmissä
- ikäluokan päätoimisena maajoukkuevalmentajana aloittaa toukokuussa 2015 Pelicansin A-junioreita nykyisin luotsaava Tommi Niemelä

 

 

Etsi sivustolta