keskiviikko, 02 kesäkuu 2021 09:55

Juuso Toivolasta Naisleijonien päävalmentaja Pekingin olympialaisten jälkeen

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Juuso Toivola. Juuso Toivola. Pasi Mennander

Jääkiekkoliiton liittohallitus on valinnut Juuso Toivolan, 50, Pasi Mustosen seuraajaksi luotsaamaan naisten maajoukkuetta. 

Toivolan pesti Naisleijonien päävalmentajana alkaa Pekingin olympialaisten jälkeen. Kaudesta 2000–01 naisten ja tyttöjen maajoukkueiden valmennuksessa mukana ollut Toivola nähdään elokuun lopussa Kanadassa pelattavissa naisten MM-kisoissa ja helmikuun olympialaisissa apuvalmentajan roolissa, osana Mustosen valmennustiimiä.

Sopimuksen kesto on 2 + 2 kautta, pitkän sopimuksen taustalla on naisten maajoukkueen olympiadeittain rakentuva toimintasykli.

– Pelaajat ja menestystä tuoneet toimet ovat Juusolle tuttuja, mikä varmasti helpottaa kapulanvaihtoa ja tuo toimintaan jatkuvuutta. Mustosen Pasin kaudella on otettu isoja harppauksia eteenpäin ja onkin hienoa, että pääsemme jatkamaan toimintaa näistä lähtökohdista, pitkäjänteisellä otteella, naisten maajoukkueen GM Tuula Puputti sanoo.

Naisten päävalmentajan tehtäviin kuuluu naisten maajoukkueen ohella koko suomalaisen naiskiekon kehitystyö. Päävalmentaja osallistuu aktiivisesti mm. Naisten Liigan urheilun toimintaympäristön ja naisten ja tyttöjen valmentajien koulutuksen ja valmennuksen kehittämiseen.

– Juuso toimii Naisten Liigan johtoryhmässä urheilutiimin vetäjänä ja tekee arkityössään mm. valmentajakoulutusta. Hän tuntee naisten kiekon tilan ja toimijat äärimmäisen hyvin, uskon että päätoimisuuden myötä saamme lisää osaamista myös kotimaan pääsarjan toimijoiden tueksi.

Toivola on toiminut naiskiekon kehitystehtävissä Suomen Jääkiekkoliitossa 2000-luvun alusta alkaen ja tälläkin hetkellä puolet työajasta kuluu naiskiekon kehitystyön parissa. Toisen puolikkaan työajasta vie Lapin urheiluopiston valmennusosaamisen koordinaattorin työ.

Vajaan vuoden päästä päävalmentajan tehtäviin täysipäiväisesti hyppäävä Toivola on innoissaan saadessaan jatkaa edeltäjiensä jalanjäljissä.

– Arvostan, että saan jatkaa prosessia, jossa olen ollut tiiviisti mukana. Maajoukkueen tehtävänä on tukea ja ohjata huipulle tähtäävää kehitystä kohti maailman huippua. Aika näyttää, mitä muutoksia toimintaan jatkossa mahdollisesti tulee, nyt fokus on tulevassa kaudessa: meillä on ohjelmassa kahdet arvokisat, joiden eteen koko valmennustiimi tekee täysillä töitä.

Naisleijonien päävalmentajan paikka kiinnosti hakijoita laajasti, päteviä hakemuksia saatiin naiskiekossa jo mukana olevilta toimijoilta ja muilta jääkiekon ammattilaisilta pääosin kotimaasta, mutta myös ulkomailta.

– Kiinnostus päävalmentajan pestiä kohtaan kertoo naiskiekon arvostuksen noususta. Naisleijonista on arvokisamenestyksen myötä tullut koko kansan tuntema joukkue ja brändi, jonka positiivisen vireen toivomme siirtyvän myös naisten ja tyttöjen sarjatoimintaan ja innostavan uusia harrastajia mukaan lajin pariin, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kiteyttää.

Olet nyt

 
 
 

Naisleijonien ohjelma 2021-22

11.-20.6.2021, Vierumäki
Jää- ja otteluleiri

26.7.-6.8.2021, Vierumäki
Leiri

10.-19.8.2021, Calgary, Kanada
MM-leiri

20.8.-31.8.2021, Calgary, Kanada
MM-kisat

11.-14.11.2021, Helsinki & Turku
Kanada-ottelut

To 11.11. klo 14.30 FIN – CAN, Hartwall Arena
Ilmaisliput Ticketmasterilta 30.9.2021 alkaen.

La 13.11. klo 14.00 FIN – CAN, Gatorde Center
Su 14.11. klo 14.00 FIN – CAN, Gatorde Center
Pääsyliput myy Lippupiste 30.9.2021 alkaen.

4.-20.2.2022, Peking, Kiina
Olympialaiset

Kauden muut tapahtumat päivitetään ohjelmaan niiden vahvistuessa.

Etsi sivustolta