sunnuntai, 23 helmikuu 2020 10:22

MM-kisapaikkaa jahtaavan Emmi Rakkolaisen aamut kuluvat koulunkäyntiavustajana - Loppupäivä on pyhitetty harjoittelulle

Kirjoittanut Markus Viljanen
Emmi Rakkolainen. Emmi Rakkolainen. Riku Laukkanen

Emmi Rakkolaisen, 23, ura on edennyt viimeisen parin vuoden ajan vauhdikkaasti eteenpäin. Keskushyökkääjänä Kiekko-Espoon paidassa pelaava Rakkolainen on nakuttanut kahdella peräkkäisellä kaudella yli 40 pistettä ja samalla maajoukkueen portit ovat auenneet.

 

- Kehitykseni tulee varmasti myös jatkumaan tästä. En ole omaan pelaamiseeni vielä tyytyväinen. Näen siinä vielä paljon kehittymisen varaa. Kuluva kausi on toki sujunut tähän mennessä varsin hyvin, Rakkolainen linjaa.

- Ikää ja kokemusta kun on tullut, niin nyt jo tiedostaa paremmin, millaisen harjoituspohjan tarvitsee, jotta voi pärjätä Suomen huipputasolla. Joukkueessamme on monia rutinoituneita pelaajia, joilta ottaa oppia. Hyvät fysiikkavalmentajat tekevät vielä siihen päälle viikoittain suunnitelmaa, jonka mukaan edetään.

Helmikuun alussa Rakkolainen oli Naisleijonien matkassa EHT-finaaliturnauksessa Ruotsissa. Rooli on maajoukkueessa hyvin erilainen kuin seurajoukkueessa, mutta se ei menoa haittaa.

- Olen viihtynyt maajoukkueessa todella hyvin ja se on aina kunnia, kun pääsee pelaamaan maajoukkuepelejä. Maajoukkueessa antaa joka kerta kaikkensa, kun jäälle pääsee. Seurajoukkueessa tulee tietty toistaiseksi enemmän vastuuta peliajan muodossa.

Kuopan pohjalla nöyryyttä etsimässä

Rakkolaisen kehitys on näkynyt myös tunnustuksina, sillä hänet valittiin marraskuussa Naisten Liigan kuukauden pelaajaksi. Nuori hyökkääjä sai kyseisen palkinnon ensimmäistä kertaa urallaan.

Naisten Liigan pelit jatkuvat Kiekko-Espoon osalta tänä viikonloppuna, kun vastaan asettuu puolivälierissä Sport. Espoolaisryhmän kausi on sisältänyt niin ylä- kuin alamäkiäkin. Koetut haasteet ja vaikeudet ovat hioneet joukkueesta entistä vahvemman.

- Ensimmäiseen pudotuspelisarjaan Sportia vastaan ei voi lähteä missään nimessä takki auki. He ovat pelanneet hienosti ja ansainneet paikkansa pudotuspeleissä. Heillä ei ole mitään hävittävää siinä ottelusarjassa.

- Meillä oli suvantovaihe ennen joulua ja hieman vielä sen jälkeenkin. Saimme sen käännettyä kuitenkin lopulta nousujohteiseksi ja varmistimme runkosarjan voiton. Uskon, että pelimme on hyvässä valmiudessa, kun pudotuspelit alkavat.

Rakkolainen myöntää, että hyvä kauden alku saattoi vääristää ajatuksia tulevasta. Ajatukset lähtivät laukkaamaan liian aikaisin liian pitkälle.

- En tiedä aloimmeko kääntämään liikaa ajatuksia jo pudotuspeleihin, kun olimme saaneet kasattua niin ison johdon runkosarjassa. Se oli meille hyvä muistutus siitä, että runkosarja jatkuu, vaikka eroa muihin olisikin kymmenen pistettä. Jouduimme käymään kuopan pohjalla etsimässä nöyryyttä ennen kuin saimme pelimme uudelleen kulkemaan. Suomen mestaruus on nyt tavoitteemme, eikä sen vähempään tyydytä.

Töiden ja treenaamisen tasapainottelua arjessa

Rakkolainen on syntynyt Helsingissä, ja asunut siellä koko elämänsä. Arki rullaa mukavasti tutuilla rutiineilla, sillä hän toimii jo neljättä vuotta ala-asteen ensimmäisiä luokkia käyvien lasten koulunkäyntiavustajana. Aamu ja aamupäivä kuluu yleensä pulpettien täyttämässä maailmassa ja illat on vuorostaan pyhitetty jääkiekolle.

- Olen viihtynyt työpaikassani, ja se on hyvää vastapainoa muulle. Aamujäille en ehdi, joten harjoitteluni perustuu iltapäivän ja illan harjoituksiin. Olen tehnyt näitä hommia lukipohjalta, mutta tavoitteenani on lähteä tänä keväänä hakemaan koulupaikkaa kasvatusalan parista, Rakkolainen kertoo.

Harjoitella hän saakin ja kovaa, mikäli maajoukkueessa mielii pelata pitempäänkin. Kahdesti urallaan alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa pelannut Rakkolainen ei ole vielä kokenut aikuisten arvokisoja kuin katsojan roolista, ja tähän hän haluaisi tulevaisuudessa muutoksen.

- MM-kisapaikka on suuri tavoite, mutta kilpailu on kovaa. Toivottavasti omat näyttöni riittävät. Se jää nähtäväksi. Haluan panostaa täysillä maajoukkueuraan, jos vain työt ja opiskelut antavat mahdollisuuden. Puolivillaisella työllä ei pysty tulevaisuudessa esimerkiksi olympiapaikkaa saavuttamaan.

Olet nyt

Lisää Naisten MM-uutisia 2020

 
 
 

NAISTEN MM-KISAT 2020

Naisten maailmanmestaruudesta oli määrä pelata Kanadan Halifaxissa ja Trurossa 31.3. – 10.4.2020. Tieto kisojen peruuntumisesta tuli 7.3.2020. MM-mitaleista pelataan seuraavan kerran vuonna 2021.


LOHKOJAKO

Alkulohko A (Halifax):
Kanada
Suomi
Sveitsi
USA
Venäjä

Alkulohko B (Truro):
Japani
Saksa
Tanska
Tshekki
Unkari


SUOMEN OTTELUT:
Alkulohko:

Ke 01.04. 01:30
Kanada – Suomi
To 02.04. 21:30
Suomi – USA
Su 05.04. 01:30
Suomi – Sveitsi
Su 05.04. 21:30
Venäjä – Suomi
Puolivälierät:
Ti 07.04.
19:00 Puolivälierä 1
21:30 Puolivälierä 2
23:00 Puolivälierä 3
Ke 08.04.
01:30 Puolivälierä 4
Välierät:
To 09.04.
21:30 Välierä 1
Pe 10.04.
01:30 Välierä 2
Mitaliottelut:
Pe 10.04.
21:30 Pronssiottelu
La 11.04.
01:30 Loppuottelu

Ajat Suomen aikaa. Halifaxissa ja Trurossa kello on 6 tuntia vähemmän.


KOKO OTTELUOHJELMA


SUOMEN MM-JOUKKUE:

Maalivahdit:
Räisänen Meeri
Räty Noora
Silvonen Jenna
Puolustajat:
Hiirikoski Jenni
Karjalainen Sini
Laitinen Nelli
Lindstedt Rosa
Rantala Sanni
Savolainen Ronja
Tuominen Minnamari
Hyökkääjät:
Hakala Sanni
Holopainen Elisa
Karjalainen Ida
Karvinen Michelle
Liikala Julia
Nieminen Petra
Nilsson Matilda
Niskanen Tanja
Rakkolainen Emmi
Tapani Susanna
Tulus Noora
Vainikka Viivi
Yrjänen Kiira


IIHF:N VIRALLISET KISASIVUT


KAIKKI NAISLEIJONIEN UUTISOTSIKOT LEIJONAT.FI:SSÄ