torstai, 22 elokuu 2019 08:47

Naisleijonien päävalmentaja Mustonen: "Perjantaina pelaamme pomminvarmasti taktisesti paremmin"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Suomi on aloittanut kotiturnauksensa kahdella voitolla. Suomi on aloittanut kotiturnauksensa kahdella voitolla. Pasi Mennander

Tulos hyvä, mutta taktisesti vaisu esitys. Siinä tiivistettynä päävalmentaja Pasi Mustosen arvio keskiviikkoillan Suomi–Venäjä-ottelusta.

– Ensimmäinen erä taktisesti erinomaisen huono. Toinen erä taktisesti äärimmäisen huono, suorastaan katastrofaalisen ja loputtoman surkea. Kolmas erä taktisesti hyvä, se ja Meeri Räisänen sekä ylivoimapeli pelastivat meille voiton, Mustonen sanoi Suomen 3–0-voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

Mustosen mukaan joukkueen nuorimmat pelaajat saivat oppitunnin siitä, millaista on "vanhan ajan pitsinnypläys" – kun kaikkialla ja alusta loppuun pyritään harhauttamaan.

– Tuloksellisesti tämä oli tietysti hieno esitys. Pystyimme voittamaan Venäjän, jolla oli aika lähelle vakiokokoonpano. Se oli tässä ottelussa positiivista.

Positiivisina asioina Mustonen nosti esille myös maalivahti Räisäsen varman pelaamisen sekä kolmosketjun Sanni HakalaViivi VainikkaElisa Holopainen esitykset. Jo kevään MM-kotikisoissa tutuksi tullut ketju onnistui jälleen hyvin.

– Tuo ketju oli hyvä jo Tshekki-pelissä ja tänään se taisi luoda eniten maalipaikkoja. He pelasivat pirteän pelin.

 

Suomi otti toisen erän vaikeilla hetkillä aikalisän.

 

Myös nuorten tulokaspakkien peli sai päävalmentajan tyytyväiseksi.

Aino Karppinen ja Sanni Rantala ovat tulleet loistavasti joukkueeseen sisään. Molemmat pelaavat hyvää lätkää, vaikka vastaan asettuu näitä arvokisojen vakiosemifinalisteja.

Torstaina turnauksessa on välipäivä. Perjantaina Suomi kohtaa Japanin kello 15:00 käynnistyvässä ottelussa.

– Silloin on edessä taas ihan erilainen peli, Mustonen sanoi.
– Torstaina ladataan akkuja ja perjantaina pelaamme pomminvarmasti taktisesti paremmin. Vastaan tulee viiden pelaajan nippu, uhrautuvainen puolustus.

Ottelun Suomi–Venäjä maalikooste
Naisleijonat taisteli voiton Venäjästä – Otteluraportti
Ottelun kaikki tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia